Bram Werkman, Landjuweel:

"Na lange zomerdip prima aardappelafzet door stamppottenweer"

Tholen - Kou, buitjes, herfstachtig weer; niet iedereen zit erop te wachten, maar Bram Werkman van aardappelgroothandel Landjuweel uit Oosternieland is er blij mee. "We moeten de consument wel aan de aardappelen houden. En met dit stamppottenweer lukt dat uitstekend! In de zomer hebben we altijd te maken met een dip in de afzet en die vond ik dit jaar vrij lang duren, maar inmiddels is de vraag op de binnenlandse markt prima."

"De natuur heeft ons opnieuw verrast. Dat blijft ook wel weer het mooie aan ons werk. Zo zijn er afgelopen vrijdag zijn hier nog tafelaardappelen onder goede omstandigheden gerooid. Kwalitatief heeft het product dat voor de regen is geoogst nagenoeg geen kwaliteitsproblemen. Hoe de kwaliteit van de later gerooide percelen eruit gaat zien, moet allemaal nog blijken. Hier en daar moet nog altijd wat gerooid worden. Dat zorgt wel voor een goede basis in de markt."

"Al met al hebben we weinig te mopperen. Er zit een vaste stemming in de markt. Als de oogst optimaal was verlopen, hadden we toch een andere situatie gehad. Voor deze prijs kan de teler goed blijven boeren en kan de handel en retail er ook wat aan verdienen. Je moet het tenslotte toch samen doen. Voor de supermarkten zijn de aardappelen echt nog wel een belangrijk item. Bovenal ben ik blij dat we dit jaar weer mooie kwaliteitsaardappelen kunnen leveren. Ik was voorafgaand aan het seizoen best wel bang voor de nodige rooibeschadigingen, maar dat is me alleszins meegevallen."

Voor meer informatie:
Bram Werkman
Landjuweel
Oosternielandsterweg 9
9985 SB Oosternieland
Tel.: (0595) 45 42 00
Fax: (0595) 41 34 46
B.Werkman@landjuweel.nl 
www.landjuweel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.