Chinese gemberexport naar Europa neemt weer toe

Het gemberaanbod van Peru en Brazilië is dit jaar veel groter in vergelijking met vorig jaar. De export van gember uit China is als gevolg hiervan afgenomen. Verse gember uit Zuid-Amerika had een zeer sterke zomer op de Europese markt, wat een direct effect had op de afzet van Chinese gember.

Parson Zhu van Qingdao A-Best International Tradin geeft zijn mening over de huidige omstandigheden rondom de export van Chinese gember: "De gemberomzet is in het eerste halfjaar trager geworden. We hadden te maken met concurrentie van een groot aantal Latijns-Amerikaanse bedrijven. Deze bedrijven bevinden zich midden in hun hoogseizoen en zijn actief op de Europese markt. De opbrengst van de Chinese gemberoogst was vorig jaar relatief klein, wat tot hogere prijzen heeft geleid. Deze hoge prijs maakte het voor Chinese gemberexporteurs moeilijker om te kunnen concurreren met Peruaanse en Braziliaanse gember. De prijzen voor gember uit Zuid-Amerika waren in vergelijking met onze gember relatief laag. Als gevolg hiervan is de afzet van Chinese gember afgenomen. In de laatste paar maanden is deze situatie echter veranderd."

"In oktober begon de vraag naar Chinese gember weer toe te nemen. De prijs voor Chinese gember is nog steeds vrij hoog. De Europese markt kan zich echter duurdere gember veroorloven. Europese importeurs zijn weer begonnen om grote volumes aan gember uit China te halen, wat voor ons een goede ontwikkeling is. De prijs neemt nog steeds toe in verband met de combinatie van veel vraag op de wereldmarkt en een vrij beperkt gemberaanbod. Bij onze teeltbedrijven is de opbrengst jaar op jaar met 20% afgenomen."

A-Best International Trading is gevestigd in Weifang, Shandong. Het bedrijf is gespecialiseerd in de gemberteelt. Er wordt daarbij samengewerkt met lokale telers. "De reden voor deze samenwerking is omdat de vraag naar gember steeds groter wordt. De vraag neemt elk jaar toe en samen met de Chinese telers werken we keihard om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de wereld naar Chinese gember. We zijn nu bezig met de export van bewaargember van het vorige seizoen. De nieuwe gemberoogst zal vanaf 20 december beschikbaar zijn voor export. De huidige exportprijs voor gember ligt rond de US$1.800 (€1.636) per ton en neemt nog steeds toe."

Naast gember zet A-Best International Trading ook uien, knoflook, wortelen en taro af. "We hebben vorig jaar grote volumes aan uien naar Europa geëxporteerd. Dit jaar heeft de Europese uiensector zich weten te herstellen met een oogst die weer op normaal niveau zit. Daarom hebben we wat uien betreft meer onze aandacht verschoven naar Afrika. Op de Afrikaanse markt is de vraag naar uien nog steeds groot."

Voor meer informatie:
Parson Zhu
Qingdao A-Best international Trading Co., Ltd.
Tel.: +86 532 55662466 
E-mail: parson@qdabest.com 
Website: http://www.slnatural.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven