Jong bedrijf uit Düsseldorf zet in op directe import uit Turkije

"Turkse granaatappelen tot in januari verkrijgbaar"

Na een carrière van meer dan twintig jaar in de versbranche besloot Güner afgelopen jaar om een eigen bedrijf op te richten. Onder de naam Focus Fresh wijdt hij zich sindsdien aan de directe import en de verkoop van Turkse producten op de Duitse markt. Het jonge fruitagentschap gevestigd in Düsseldorf heeft haar activiteiten reeds naar Venlo en Wenen uit kunnen breiden, meldt het management.


Granaatappelen en druiven behoren tot de hoofdproducten van Focus Fresh.

Capaciteiten in Venlo & Wenen
Een rijke selectie aan Turks fruit zoals granaatappelen, druiven, kersen en abrikozen, maar ook trostomaten en puntpaprika's vormen het hoofdassortiment van Focus Fresh. De producten worden afgenomen uit verschillende Turkse teeltgebieden: van Antalya en Bursa tot aan Adana. "We zien een grote vraag naar verse vijgen evenals sinaasappelen en granaatappelen. Op basis van de actuele prognose verwachten we de granaatappelen tot in januari te kunnen leveren", aldus Güner.

Turkse granaatappelen zijn normaal gesproken tot in januari verkrijgbaar.Tot nu toe heeft men overwegend op de groothandelsmarkten een trouwe clientèle voor zich kunnen winnen: niet alleen op de versmarkten in het Ruhrgebied, maar ook tot in Frankfurt en Mannheim. "Onze hoofdvestiging is weliswaar Düsseldorf, maar we beschikken echter ook over opslag- en verpakkingscapaciteiten in het Fresh Park Venlo en op de Groothandelsmarkt in Wenen. In Wenen werken we nauw met onze partner Anon GmbH samen." 


Groenten vullen het assortiment van het nieuwe bedrijf aan.

Directe levering aan de retail
Hoewel men in de Turkse groothandel en retail reeds een succesvol afzetkanaal heeft opgebouwd, doet de ambitieuze firma ook haar best om de afzet uit te breiden. "Indirect belanden onze producten reeds voor een deel bij filialen van de bekende ketens. Ons doel is echter om in de toekomst ook direct aan de retail te kunnen leveren", zegt men afsluitend.


Turkse abrikozen worden van juni tot augustus geoogst 

Voor meer informatie:
Focus Fresh GmbH
Kaiserswerther Str. 239
40474 Düsseldorf, Deutschland
Telefoon: +49 211 98433068
o.güner@focus-fresh.com 
www.focus-fresh.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.