Anaïs Fauchille:

“We kunnen onze klanten jaarrond gember leveren”

Zoals elk jaar rond deze tijd loopt het seizoen van Chinese gember langzaam ten einde. “De komende weken komen de laatste containers binnen,” legt Anaïs Fauchille, productmanager bij Kissao uit. Dit jaar lijkt ook de kwaliteit van de laatste gemberzendingen die Europa binnenkomen goed te zijn. “We kunnen het Chinese gember in december aanbieden, omdat we het – in vergelijking met vorig jaar – langer kunnen bewaren. Gezien het verminderde aanbod en de kwaliteit van het gember, blijven de prijzen tot het einde van het jaar relatief hoog.”

Het nieuwe seizoen van Chinese gember begint in januari. De eerste containers arriveren vervolgens in februari in Europa. Tussen de verschillende seizoenen zit dus heel weinig tijd.

Om gember het hele jaar door aan klanten aan te kunnen bieden, werkt Kissao daarnaast met gember uit andere landen. “We importeren de meeste gember vanuit China, omdat dit land nog steeds de grootste volumes, grotere maten en voordeligere prijzen heeft.

Daarnaast is het aanbod aan Braziliaanse gember nog elk jaar groeiende. Het seizoen begint in de zomer en hoewel er op de Europese markt momenteel nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid gember wordt afgezet, eindigt zo het zo ongeveer nu.

Tot slot importeren we gember uit Peru. Op dit moment is de oogst nog in volle gang. Peru biedt – naast het hoofdras – nog een ander ras dat veel kleiner en dunner is. De smaak van dit ras is erg populair bij consumenten, omdat deze een beter evenwicht heeft tussen kracht en geur.

Dankzij al deze gember uit verschillende landen kunnen we klanten meer volumes aan bieden in de lastige periode tussen december en januari,” legt Anaïs uit.

In Peru wordt meestal biologische gember geteeld. De telers in China worden door Kissao met zorg uitgekozen. “Gember is een wortel die in de grond wordt geteeld en dus erg gevoelig is voor gewasbeschermingsmiddelen. Als onderdeel van ons kwaliteitsbeleid en onze IFS Broker- en IFS Food-certificaten hebben we bovendien een strenge selectie tussen Chinese leveranciers gemaakt om mee samen te werken. We voeren bij aankomst van een container analyses uit en we voeren exportanalyses uit. Dit doen we om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de producten hoog blijft en de Europese regels rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zo goed mogelijk kunnen worden nageleefd.”

Anaïs heeft gemerkt dat er sinds enkele jaren sprake is van een toename van de vraag naar gember. “We leveren steeds meer. Gember is eigenlijk een van onze belangrijkste producten en we bieden het vooral aan aan grote Franse supermarkten waaraan we het hele jaar door (kunnen) leveren.”

Voor meer informatie:
Anaïs Fauchille
Kissao
Mobiele telefoon: + 33 (0)7 76 31 23 35
a.fauchille@kissao.com
https://kissao.fr/ 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.