Na moeizaam seizoen loopt Britse aardappeloogst ten einde

"Aardappelen worden volgende maand behandeld met kiemremmend middel Restrain

Het Britse aardappelseizoen was er één van uitersten. De omstandigheden voor het poten waren uitstekend en hoewel het seizoen in juni goed begon, was er de rest van de zomer sprake van een gebrek aan neerslag, wat zijn weerslag op de gewassen heeft gehad. 

Sophie Bambridge van B&C Farming: “Onze bedrijven in het noordoosten van Norfolk deden het beter dan in andere delen van het VK. Onze teelt is verspreid en een deel van onze aardappelen werd zwaarder getroffen dan andere. We telen zo'n 60% pootaardappelen en 40% consumptieaardappelen. De consumptieaardappelen worden geïrrigeerd en hadden daarom vanzelfsprekend minder te lijden van de droogte maar het kostte wel veel middelen en tijd om ervoor te zorgen dat ze goed geïrrigeerd werden."

Het rooien begint in juli en is momenteel bijna klaar. Sophie: "We hopen deze week klaar te zijn met het rooien van de aardappelen. Het was een uitdagend seizoen omdat het eerst zeer droog was en er vervolgens begin oktober binnen een paar weken een hoeveelheid neerslag viel die anders in drie maanden valt. Het rooien werd hierdoor voortdurend onderbroken."

Ondanks de omstandigheden van het afgelopen seizoen blijft Sophie optimistisch: "De oogst was dit jaar vrij goed. Er is wel sprake van kwaliteitsverschil tussen de percelen en rassen. We kunnen dit seizoen zeker niet spreken van een recordoogst maar ik verwacht dat de oogst gemiddeld zal zijn."

Momenteel worden de aardappelen naar de koelhuizen gebracht, waar ze bij de juiste temperaturen worden bewaard. De aardappelen zullen worden behandeld met het kiemremmende middel Restrain. "We mogen vanaf volgend jaar het middel CIPC niet meer toepassen als kiemremmend middel. Dit product spreekt ons aan omdat het geleidelijk ethyleen aanvoert. Er zijn geen andere producten op de markt die op deze manier werken," legt Sophie uit. 

Het bedrijf heeft Restrain de afgelopen twee jaar al toegepast voor haar industrieaardappelen en daarvoor gebruikte zij het ook voor haar pootaardappelen. De pootaardappelen worden tot het voorjaar bewaard en de consumptieaardappelen blijven tot juni/juli in de opslag.  

Sophie: "Het was een seizoen vol uitdagingen maar tot nu toe zijn we tevreden met de resultaten. Volgende maand zullen we onze koelhuizen behandelen met Restrain zodat onze aardappelen zo lang als nodig vers blijven en niet uitlopen."

Voor meer informatie:

Sophie Bambridge
B&C Farming

Tel: +44 (0)7766911483
Email: sophie@bcfarming.co.uk 
http://www.bcfarming.co.uk/ 

Paul O’Connor
Restrain
Tel: +31-623935714
paul.oconnor@restrain.eu.com
www.restrain.eu.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.