Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers Nature’s Pride behalen SPRING certificering vanwege verantwoord watergebruik

Nature’s Pride heeft GlobalGAP ’s nieuwe water add-on audit SPRING succesvol gepilot. Zes telers van Nature’s Pride in Peru en Chili hebben de SPRING certificering behaald. Deze certificering bevestigt onafhankelijk de wetmatigheid van waterbronnen, best practices in irrigatie en grondwatergebruik, en continue verbetering op gebied van watermanagement bij de teler.

SPRING staat voor ‘Sustainable Program for Irrigation and Groundwater Use’ en is GlobalGAP ’s nieuwe water add-on audit. Begin 2019 heeft Nature’s Pride een partnership met GlobalGAP gesloten om SPRING te testen bij telers in Peru en Chili. De afgelopen zes maanden zijn auditbedrijven en telers in de nieuwe standaard getraind. In augustus en september hebben audits plaatsgevonden op 25 velden met verschillende gewassen. Alle telers hebben de audit gehaald en zijn één van de eersten wereldwijd die de SPRING certificering hebben behaald.

Ongeveer twee jaar geleden is Nature’s Pride gestart met het beter begrijpen hoe water in haar keten wordt beheerd en waar het kan verbeteren. Het waterbeleid van Nature’s Pride vat dit traject samen en zet lange termijn doelstellingen en concrete acties uiteen. Het bedrijf is onder andere begonnen met het in kaart brengen van waterrisico, is samenwerkingsverbanden aangegaan met waterexperts en kennisorganisaties, en heeft concrete stappen in de landen van origine gezet waarvan de SPRING pilot een voorbeeld is. 

"We willen de mens en het milieu in het hart van onze bedrijfsvoering te plaatsen", zegt Adriëlle Dankier van Nature's Pride. "Water is één van de meest belangrijke natuurlijke hulpbronnen en we moeten haar beschermen voor toekomstige generaties. We zullen SPRING naar andere telers uitrollen en onze partnerships met belangrijke stakeholders voortzetten om verantwoord watergebruik in onze keten samen aan te moedigen."

Lees hier meer over Nature's Pride's waterbeleid.

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
T: +31 174 52 59 00
E: info@naturespride.nl  

 



 

Publicatiedatum: