Sophie Ye, KX Food

"Tot eind december verwachten we geen daling van de vrij hoge gemberprijzen"Tholen - “Sinds een week of vier is de vraag naar gember sterk toegenomen. Hierdoor is de prijs omhooggegaan. Toch kunnen we wel stellen dat de markt vrij gezond is op het moment, maar zoals het ernaar uitziet, zal de situatie tot eind december vrijwel ongewijzigd blijven”, vertelt Sophie Ye van importeur KX Food.


Peruaanse kurkuma

In de zomer maakte KX Food bekend dat ze naast Chinese gember ook Braziliaanse en Peruviaanse gember gaan importeren. “De vraag naar gember is momenteel erg goed. Naast de goede vraag naar Chinese gember loopt ook de Braziliaanse gember zeer goed. Eigenlijk nog beter dan de gember uit Peru”, aldus Sophie. Ook over de kwaliteit is de importeur op het moment erg tevreden. “Al het gember dat we nu binnenkrijgen is van zeer goede kwaliteit.”


Paarse zoete aardappel

Naast gember importeert KX Food ook andere producten waaronder zoete aardappel, kurkuma en tamme kastanjes. “We hebben diverse soort zoete aardappel in ons assortiment en de verkoop hiervan loopt zeer vlot en de vraag blijft groeien. Kurkuma gaat relatief wat trager, maar gezien de gezondheidstrends geloven we wel dat het product binnenkort gaat lopen. Daarnaast hebben we de eerste tamme kastanjes van het seizoen weer ontvangen en zijn we zeer tevreden zijn over de kwaliteit”, besluit Sophie.


Chinese tamme kastanjes


Chinese oranje zoete aardappel

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54
sophie.ye@kxfood.be    
www.kxfood.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven