Klaas Greydanus:

"We vallen in een gaatje tussen de vroege aardappelen en de hoofdoogst"

Tholen - Nog een groot deel van de Nederlandse aardappelen moet gerooid worden. Door het natte weer liep de oogst de nodige vertraging op. "We vallen in een gaatje tussen de vroege aardappelen en de hoofdoogst", constateert Klaas Greydanus van de gelijknamige aardappelgroothandel uit Heerenveen. "Er moet nog wel het één en ander van het land af. Nu zijn de voorspellingen dat het de komende twee weken droog zal blijven, dus daar wordt naar uitgekeken."


Klaas en Cor Greydanus

Deze situatie zorgt soms voor wat stemming op de markt, maar die is volgens Klaas niet altijd even realistisch. "Zachtjesaan moet er wat meer betaald worden, maar sommige aanbieders denken dat ze nu de hoofdprijs kunnen krijgen en dat zit er op het moment echt niet in. De afzet is momenteel echt niet wild. Er is wel wat vraag uit Oost-Europa, landen in Afrika vragen telkens een beetje meer, maar verder is het allemaal vrij rustig."

"Daarbij zullen we straks aardappelen genoeg hebben. De opbrengsten van de vroege aardappelen waren al goed en zeker als we straks droog weer krijgen, is er aanbod zat", verwacht Klaas. "Het is altijd nog goed gekomen. Kwalitatief zien de aardappelen er goed uit. Er zal een enkel vochtig partijtje tussen zitten, maar als we die goed kunnen drogen, valt daar goed mee te werken. Enkel zal er in eerste instantie nog wat klei aan de aardappelen zitten."

Voor meer informatie:
Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV
De Kuinder 12
8444 DC Heerenveen
Tel: 0513-681268
info@greydanus.nl 
www.greydanus.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.