Samenwerking SIIM, Cold Energy, BG Doors en VDH

Nieuwe rijpfaciliteit van 12.000 m2 voor bananen en exoten in Rungis

SIIM heeft haar strategische technische partners bekendgemaakt voor de bouw van haar ultramoderne nieuwe platform in Rungis, dat gebruikt zal worden voor het rijpen en verpakken van bananen en ander exotisch fruit. Het 12.000 m2 tellende platform zal uitgerust worden met 42 enkel- en meerlaagse rijpkamers met een gelijktijdige capaciteit van 67 vrachtwagens - 1.608 pallets - 38.592 dozen bananen, waarmee het de grootste bananenrijperij in Frankrijk zal worden.

Vincent Omer-Decugis, directeur van SIIM, is ervan overtuigd dat zijn bedrijf met Cold Energy voor de koudeproductie en systeemintegratie en BG Doors en VDH met hun ongeëvenaarde expertise op het gebied van rijptechnologieën en beheerssystemen de juiste strategische partners gekozen heeft voor dit project, waarbij baanbrekende duurzame en energiezuinige technologieën zullen worden toegepast om de rijpings- en bewaringsomstandigheden te optimaliseren en aan te passen aan specifieke fruitcategorieën ten behoeve van klanten en consumenten. 

Cold Energy is een internationaal bedrijf dat actief is binnen de internationale koelsector en met name gespecialiseerd is in de rijping van exotisch fruit. 

Massimiliano Castagna, salesmanager van Cold Energy: "De deelname aan dit project is vanuit technisch oogpunt nogal een uitdaging gezien het hoge verwachtingen van SIIM. We zijn enorm vereerd dat SIIM voor Cold Energy heeft gekozen om deze grootste rijperij in Frankrijk te realiseren. We beschouwen dit maatwerk-project, gericht op de houdbaarheid, het energieverbruik en milieu-impact als een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Onze technische partners BG Doors en VDH hebben vanaf de start van dit project een belangrijke rol gespeeld."

Jan van Kessel, directeur van BG Door: "Al ruim dertig jaar is BG Door International leverancier van luchtdichte deuren, rijpkamerinrichtingen en fruitbewaringsoplossingen voor tal van fruitcategorieën. Dat geldt met name voor bananen en exotisch fruit. We zijn bijzonder trots op onze duurzame relatie met SIIM en zijn dan ook verheugd om onderdeel te vormen van dit baanbrekende project in Frankrijk."

VDH Products ontwikkelt en vervaardigt hightech beheerssystemen voor de fruitsector en in marktleider met haar Proba Ripening Controller. Jacco Smid, salesmanager van VDH: "We werken meestal samen met sterke, vertrouwde partners omdat we menen dat we meer kunnen bereiken door samenwerking. De ontwikkeling van het Proba-systeem is een continu proces waar we samen met onze klanten en partners aan werken met als doel iedere gebruiker de best mogelijke oplossing te bieden. We zijn er bijzonder trots op dat SIIM, één van onze oudste Franse klanten, opnieuw heeft gekozen voor het Proba-systeem van VDH om het hele rijpingsproces in haar nieuwe faciliteit in Rungis te kunnen controleren." 

In april 2020 zal de rijperij van SIIM volledig operationeel zijn.

Voor meer informatie:
Emeline Pasquier
SIIM
Email: emeline@siim.net

Massimiliano Castagna
Cold Energy
Email: castagna.m@coldenergy.it

Jan van Kessel
BG Door
Email: kessel@bgdoor.com 

Jacco Smid
VDH Products
Email: j.smid@vdhproducts.n l
www.vdhproducts.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven