Aardappelveredelaar HZPC publiceert resultaten en dividend

"2018/2019 was voor ons een bijzonder jaar"

HZPC maakte tijdens de aandeelhoudersvergadering van donderdag 3 oktober 2019 bekend dat de totale omzet over het boekjaar 2018/2019 is vastgesteld op € 350 miljoen. Deze omzet is belangrijk gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar (€ 303 miljoen). De brutomarge bedraagt € 64 miljoen (vorig jaar € 55 miljoen) en het nettoresultaat steeg van € 4,7 miljoen naar € 9,4 miljoen. Het dividend op HZPC-certificaten is bepaald op € 7,75.

Terugblik en toekomstperspectief
Gerard Backx, CEO van HZPC Holding: “2018/2019 was voor ons een bijzonder jaar. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor een groot deel van de aardappelsector. Het totale pootgoedareaal was in 2018/2019 groter dan het jaar ervoor. Echter, in Europa hadden we te maken met een extreem droge zomer. Daardoor lagen bij de pootgoedtelers de opbrengsten in tonnage per hectare beduidend lager dan normaal. Ondanks deze lage opbrengsten heeft HZPC Holding het totale volume verkochte pootaardappelen (zowel verkocht als ook in licentie geteeld door haar partners) nauwelijks zien dalen: van 816.000 ton vorig jaar tot 815.000 ton dit jaar."

"Wij zijn verheugd dat deze daling slechts beperkt is gebleven in een jaar met een beduidend lagere opbrengst per hectare dan gebudgetteerd. Deze daling van het volume in Europa is gecompenseerd door een stijging van het volume in Amerika en Azië. HZPC investeert actief in de verschillende markten op deze continenten en ziet haar omzet op die markten daardoor ook stijgen. We streven naar groei. Samen met onze telers laten we het areaal van pootgoed verder groeien. Groei gaat niet alleen om volume of omzet. Ook om ontwikkeling van kwaliteit, creativiteit, vernieuwing en maatschappelijke waarden. We willen een belangrijke schakel zijn in de keten en streven naar groei voor alle partners, onze telers en onze medewerkers.”

Dividendrendement
Gisteren hebben de aandeelhouders (de Vereniging HZPC) en de Raad van Commissarissen van HZPC Holding b.v. de jaarrekening besproken en vastgesteld. Een bedrag van € 6 miljoen is beschikbaar gesteld voor dividenduitkering. Dit resulteert in een dividend van € 7,75 per certificaat van aandeel. Dit staat voor een dividendrendement van nagenoeg 5% bij een certificaatkoers van € 162,- (mei 2019). De eerstvolgende beursdag waarop de koers opnieuw wordt vastgesteld is op vrijdag 1 november 2019.

Voor meer informatie:
Gerard Backx
HZPC Holding B.V.
T: +31 (513) 48 98 88
E: info@hzpc.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.