Seewinkler Sonnengemüse

Oostenrijk oogst lokale gember

De groententelers van Seewinkler Sonnengemüse, Claudia en Gerald Kern zijn met de oogst van gember in Seewinkel begonnen. Josef Peck, directeur van Seewinkler Sonnengemüse en bestuursvoorzitter van LGV-Frischgemüse Wenen, heeft de twee tijdens de oogst bezocht. "Met deze tweede gemberoogst onderstrepen we onze positie als kwaliteits- en innovatieleider. Na de teeltpoging en de enorme vraag van vorig jaar kunnen we deze herfst de consumenten al iets meer gember aanbieden. Met de jonge gember uit Seewinkel komt er een Aziatische touch in ons productpalet“, verklaart Josef.

Het tweede gemberjaar in Oostenrijk
Afgelopen jaar heeft in principe aangetoond dat het milde klimaat in Seewinkel, de kwaliteit van de grond en het hoge aantal zonuren in de Pannonische regio goede voorwaarden voor de groei van jonge gember uit Burgenland bieden. Dit jaar werden de jonge planten reeds in april bij prachtig weer en al hoge temperaturen geplant. Een verregende en koude maand mei heeft echter tot oogstuitval en langzame groei geleid. De gemberplant houdt van gelijkmatige grondtemperaturen boven de 12 graden Celsius. De extreem warme maand augustus veroorzaakte behoorlijke stress bij de planten. De warme maand september en een milde oktober zijn wederom ideaal voor de vorming van de wortelstok. De jonge gember uit Burgenland is vers, heeft een aangename scherpte en een intensieve smaak en geur. De kleur van de gember is wit met een lichte rode kleur rond de stengel.

De gember uit Seewinkel is vanaf 7 oktober bij de 'LGV-Gärtnergschäftl' in Wenen verkrijgbaar, evenals bij geselecteerde filialen van Oostenrijkse retailers. De gastronomie kan de Oostenrijkse gember via de cash & carry groothandel afnemen.

Partner van de retail en de groothandel
De 150 tuindersfamilies en telers van LGV-Gärtnergemüse en Seewinkler Sonnengemüse telen in hun bedrijven in Wenen, Niederösterreich en Burgenland jaarlijks meer dan 44.000 ton verse groenten. In 2018 behaalden ze daarmee een omzet van 73,8 miljoen euro. Circa 90% van de oogst gaat direct naar de overwegend regionale handelspartners en de groothandelsmarkt. Met de strategische fusie van LGV-Frischgemüse Wenen en Seewinkler Sonnengemüse ontstaat de grootste groententelerseenheid in de beste groententeeltregio's van Oostenrijk. Samen cultiveert men circa zestig soorten verse groenten en tuinkruiden. 

Voor meer informatie:
LGV Frischgemüse 
Strobachgasse 4
A 1050 Wien
T: +43 1-718 69 70
info@lgv.at
www.lgv.at    


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven