Door droogte daalde in 2018 de opbrengst met 24% t.o.v. het voorgaande jaar.

Duitsland heeft grootste aardappeloogst in Europa

Hoewel er minder werd geoogst door de droogte in 2018 gaat de eerste plaats in de Europese aardappeloogst naar Duitsland met ongeveer 8,9 mln ton. Gemiddeld consumeerde elke Duitser in 2017/18 60,4 kg aardappelen. De consumptie van gekookte aardappelen lijkt af te nemen, terwijl de consumptie van aardappelproducten stijgt. Dit meldde het Duitse Bureau voor de Voeding.

Ongeveer 27.540 telers teelden aardappelen op een areaal van 250.200 ha, waarvan meer dan twee derde bestemd was voor consumptieaardappelen, 20% voor zetmeelaardappelen en de rest voor pootaardappelen. Volgens het Bureau voor Statistieken heeft Nedersaksen het grootste aardappelareaal, gevolgd door Beieren en Nordrhein Westfalen. Drie vierde van het Duitse areaal bevindt zich in deze drie staten. Door de droogte daalde de opbrengst in 2018 met 24% in vergelijking met het voorgaande jaar. 

De teelt van bio-aardappelen bloeit
In de EU is Duitsland ook leider op het gebied van bio-aardappelen: in 2018 besloeg het areaal 8.976 ha, wat 32% van het totale Europese areaal van 28.300 ha voor bio-aardappelen is. 

Bron: BZfE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven