Retailer in VS biedt als eerste avocado's, asperges en limes met Apeel behandeling aan

Kroger en Apeel Sciences hebben aangekondigd dat de 'langer houdbare' met Apeel behandelde avocado's in meer dan 1.100 Kroger-filialen in de VS verkrijgbaar zullen zijn. Kroger zal bovendien gedurende een pilot in Cincinnati nog twee andere Apeel-categorieën introduceren, namelijk asperges en limes. 

"Kroger is enthousiast dat het nog meer klanten langer houdbare avocado's, limes en asperges aan kan bieden. Dit betekent een nieuwe mijlpaal in het realiseren van onze missie 'Zero Hunger I Zero Waste," zegt Frank Romero, AGF-directeur van Kroger. "De innovatieve oplossing van Apeel heeft bewezen de houdbaarheid van versproducten te verlengen, verspilling van voedsel tijdens transport, in de retail en bij de consument thuis te voorkomen." 

"Kroger neemt het voortouw in de aanpak van de voedselverspilling in iedere schakel van de toeleveringsketen," zegt James Rogers, directeur van Apeel Sciences.  "We zijn blij onze samenwerking met Kroger verder uit te breiden om voedselverspilling te beperken en tegelijk verse, gezonde AGF nog toegankelijker te maken voor Amerikaanse huishoudens."

De uitbreiding volgt op een eerdere proef met Apeel-avocado's bij de retailketen. Het bedrijf laat weten dat dit een aanzienlijk vermindering van verspilling binnen deze categorie heeft opgeleverd. Apeel legt uit dat de avocado's, asperges en limes hun versheid langer behouden dan AGF die niet met Apeel is behandeld en dat de kwaliteit van de producten minder afhankelijk is van koeling. Hierdoor wordt verspilling van voedsel voorkomen en kunnen consumenten nog langer van een vers product genieten. 

Volgens zowel Kroger als Apeel is de retailsamenwerking gericht op het aanpakken van de voedselverspillingsparadox in het land, waar vandaag de dag 40% van het geproduceerde voedsel wordt weggegooid en tegelijk één op de acht inwoners honger lijdt. Daarnaast draagt voedselverspilling ongeveer 8% bij aan de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen, één van de voornaamste oorzaken van klimaatverandering. 

Apeel zette alle voordelen die de samenwerking oplevert op een rijtje:

  • Miljoenen avocado's worden uit de afvalcontainer 'gered' 
  • Vele hectare akkerland blijven behouden
  • De uitstoot van broeikasgassen wordt met duizenden kubieke ton gereduceerd
  • Er wordt meer dan een miljard liter water bespaard.
  • Meer dan 100.000+ GJ niet hernieuwbare energiebronnen worden bespaard

Voor meer informatie:
www.apeel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven