In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 september 2019

Vroegmarkt Brussel zet zijn deur open voor het grote publiek

Gewoonlijk gereserveerd voor professionelen, de Vroegmarkt van Brussel opent zijn deuren voor de 4de editie voor het grote publiek gedurende één nacht. De nacht van vrijdag 20 tot zaterdag 21 september van middernacht tot 7 uur ’s ochtends.

"In eerdere edities hadden we Frankrijk en Portugal en dit jaar is het de beurt aan Colombia om in de spotlight te worden gezet. Ongeveer vijftien Colombiaanse telers zullen hun specialiteiten van hun land tentoonstellen onder meer: koffie, bloemen, exotische fruiten, vis, cacao, rum en zelfs salsamuziek. Bij de laatste editie waren er meer dan 6.000 mensen komen opdagen", aldus de organisatie. 

Wat staat er juist op het programma? Animaties, proeverijen van producten, live koken met de Colombiaanse chef Rey Guerrero, salsa dansvoorstelling ‘Ensálsate’ met dansers uit Cali, demonstraties van een barista met koffieproeverijen, een wedstrijd en fotoanimaties. Dit jaar wordt het evenement versterkt door de aanwezigheid van de minister Denis Ducarme, de burgemeester van de stad Brussel Philippe Close, de ambassadeur van Colombia Felipe Garcia Echeverri, David Martin; die verkozen werd tot chef van het jaar door de Gault en Millau gids en die twee sterren van de Michelingids heeft gekregen evenals de Brusselse chef en marktvertegenwoordiger, Lionel Rigolet van Comme chez soi (2 sterren op Michelingids). Andere emblatische figuren van de gastronomie zullen ook aanwezig zijn. Mis de gelegenheid dus niet om de buik van Brussel te (her)ontdekken tijdens het feestje, waar meer dan 100 kwekers en groothandelaars hun producten en hun vakkennis zullen onthullen.

Nacht van vrijdag 20 tot zaterdag 21 september 2019 - van 00h tot 7h in de ochtend. Gratis toegang. Zonder reservatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven