Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technische conventie World Pear Forum focust op stinkwants en de bruine vlekziekte

Dit jaar zal de technische conventie van het World Pear Forum, het internationale forum dat tijdens de FuturPera georganiseerd wordt  zich richten op gewasbeschermingsproblemen die een moeilijk teeltseizoen tekenden. De Interprofessional Pear Organization (OI Pera) heeft dit jaar een gemiddelde daling van 34% gesignaleerd. De focus zal liggen op het ontwikkelen van effectievere bestrijding van de stinkwants en de agressieve bruine vlekziekte die al enige jaren aanzienlijke schade aanricht. De bestrijding van deze ziektes is het onderwerp voor veel bijeenkomsten en technische focusgroepen die door de deelnemende bedrijven georganiseerd zijn. Dit zijn belangrijke onderwerpen voor een sector die het niet gemakkelijk heeft en die te kampen heeft met sterke concurrentie uit andere landen. 

Albano Bergami van de FuturPera Board en van OI Pera: “Het is zeker een moeilijk jaar wat teelt betreft vanwege de weersomstandigheden die niet helemaal bevorderlijk voor de planten waren. Het aantal bloemen was laag en de vele regen veroorzaakte vanuit fytosanitair oogpunt verschillende problemen. De opbrengst is met een derde gedaald en de hele aanbodketen lijdt eronder. Daarom hebben we besloten om onze belangrijke technische conventie in een strategisch forum te veranderen, wat de gelegenheid biedt om krachten te bundelen en oplossingen te vinden om de problemen van dit seizoen het hoofd te bieden."

"De organisatie van het evenement evalueert zorgvuldig de algemene behoeftes van de perentelers, als deel van de teeltketen met de grootste zorgen, om een programma te ontwikkelen voor het algeheel verbeteren van de teelt. Dit betekent dat we praten over de klimaatproblemen en boomgaardmanagement, over effectieve plantbescherming en nieuwe plantmethodes om de beste keuze te maken voor het verkrijgen van goede producten met beperking van de teeltkosten. We staan op een keerpunt omdat het alleen mogelijk is een moeilijke situatie zoals we die nu hebben te overwinnen door samen te werken met zuivere en heldere doelen. We geloven dat deze editie van de FuturPera wel eens het 'Nulpunt' voor de perenketen zou kunnen zijn. Deze editie geeft niet alleen de gelegenheid om op de hoogte te worden gebracht van het laatste nieuws in de sector, maar is ook mogelijkheid tot overdenking, om op te pakken waar we ooit gebleven waren en om vooruit te gaan met een sterke en concrete vernieuwing van de sector."

De derde editie van de FuturPera die gehouden wordt in Ferrara Fiere van 28-30 november wordt georganiseerd door Ferrara Fiere e Congressi en OI Pera in samenwerking met CSO Italy, een bijdrage van de Emilia-Romagna Region en met steun van Bper Banca. 

Voor meer informatie:
FuturPera
Tel: +39 348 5241954
Email: info@futurpera.com 
www.futurpera.com  

Publicatiedatum: