"Chinese gembermarkt is stabiel maar de prijzen vertonen een neerwaartse trend"

Na een periode van prijsstijgingen is de Chinese gembermarkt nu stabiel hoewel de prijzen een lichte daling laten zien. China is de belangrijkste producent van verse gember ter wereld. De jaarlijkse gemberopbrengst is hoog. Een deel van de teelt gaat naar markten over de hele wereld. De drie grootste exportmarkten zijn Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. 

Verse gember

De algehele export is niet erg groot. De export naar het Midden-Oosten verloopt soepel. De exportprijs steeg als gevolg van de prijsstijging voor Chinese gember op de binnenlandse markt. De export naar Europa en Noord-Amerika is minder gemakkelijk. De prijs stijgt daar niet. De belangrijkste redenen hiervoor zijn: ten eerste zitten de Europese en Noord-Amerikaanse markten in hun laagseizoen, waardoor de vraag beperkt is. Ten tweede zijn veel importeurs terughoudend door de hoge prijs van de Chinese gember en richten ze zich op Brazilië en Thailand voor het gemberaanbod. 

Verse gember

De omstandigheden voor de verse gembermarkt lijken in de nabije toekomst niet te veranderen. De prijs zal waarschijnlijk dalen. De reden hiervoor is dat de kwaliteit van de gember niet zo goed is als voorheen. Daarnaast zal de overzeese vraag afnemen als de prijs hoog blijft. 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven