Positieve tussenbalans na eerste seizoen voor nieuw merk Mangology

"Seizoen voor Pakistaanse mango's zal over circa een maand ten einde lopen"

Pakistaanse mango's zullen zoals eerder reeds verwacht nog circa een maand in de Zwitserse en Duitse handel verkrijgbaar zijn. Dat meldt Waheed Abdul Khan, directeur van het Zwitserse Swipko. De leverancier biedt het exotische fruit dit jaar voor het eerst onder het nieuwe eigen merk Mangology aan en trekt vlak voor het seizoenseinde een positieve tussenbalans. "Alles bij elkaar is het seizoen erg goed verlopen voor ons."De jonge grossier die gevestigd is in Sankt-Gallen was de afgelopen weken in Duitsland, waar hij verschillende groothandelsmarkten door het hele land bezocht om met potentiële afnemers in gesprek te komen. "Momenteel beschikken we reeds over circa vijf tot zes afnemers binnen de Duitse groothandel, die onze mango's ook volgend jaar willen verkopen", aldus Waheed.


Volgens Waheed is de prijs van de Pakistaanse mango's het hele seizoen door ongeveer gelijk gebleven. "De verkoopprijs ligt nog steeds op circa 5,50 euro per doos van 1,5 kg, ongeveer net zoals aan het begin van het seizoen."

Verdere uitbreiding van het eigen merk
Het nieuwe eigen merk voor de mango's uit het Aziatische land is echter ook in Zwitserland zeer goed ontvangen, ziet de tevreden handelaar. "We hebben onze mango's in beide belangrijke afzetmarkten - de retail evenals de groothandel - succesvol kunnen positioneren. Het doel voor volgend jaar is om de clientèle en de presentie van ons eigen merk verder uit te breiden", zegt Waheed afsluitend. 

Voor meer informatie:
SWIPKO Import/Export
Leuenbergerstrasse 10 
9000 Sankt Gallen, Schweiz
T: +41 78 938 99 44
M: +41 71 232 2742
mangology@mail.ch 
www.mangology.ch     


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven