Braziliaanse mango's worden dit jaar eerder verladen

Het mangoseizoen verkeert in een overgangsfase. Noord-Amerika kan binnen een week forse hoeveelheden Braziliaanse mango's verwachten. Het Mexicaanse seizoen is eerder afgelopen, in tegenstelling tot vorig jaar, toen het seizoen tot en met oktober duurde. Nu het Braziliaanse seizoen eerder is begonnen, zal er geen gat in de aanvoer ontstaan.  

"Op dit moment schakelen we over van Mexicaanse Keitt-mango's op mango's uit Brazilië," zegt Darrell Genthner van Carbamericas. "Het seizoen in Mexico is eerder dan normaal beëindigd vanwege extreme regenval. We stoppen deze week met Keitt en schakelen over op de rassen Tommy Atkins en Palmer uit Brazilië. Met name het ras Palmer is interessant omdat het de beste smaakeigenschappen van het westelijk halfrond heeft."

Hij voegt eraan toe dat het Braziliaanse seizoen tot oktober duurt en eindigt voor dat Ecuador van start gaat. Hierdoor zal er dus  mogelijk een gat in de aanvoer ontstaan. Ecuador start in week 46, omstreeks 11 november. Dit is echter twee weken later dan gebruikelijk. Mango's uit Ecuador komen zowel in Philadelphia en Miami aan. Braziliaanse mango's komen uitsluitend in de haven van Philadelphia aan."

Samenvatting Mexicaans seizoen
Leveranciers waren over het algemeen zeer tevreden over het verloop van het Mexicaanse seizoen. Ondanks de vele regen tegen het einde van het seizoen waren de teeltomstandigheden goed en ook de kwaliteit van het fruit was uitstekend. 

"We hebben een geweldig Mexicaans seizoen gehad," vertelt Genthner. "De kwaliteit was tot op het laatst uitmuntend en de hoeveelheden waren eveneens sterk."


Darrell Genthner, Scott Chodnoff en Bruce Letchworth van  CarbAmericas.

Goede vooruitzichten Braziliaans seizoen
Naar verluidt zijn de omstandigheden voor de mangoteelt in Brazilië uitstekend en is het fruit van hoge kwaliteit met goede maten.  Genthner zegt dat alles op een goed seizoen wijst. "Er hebben zich geen problemen tijdens de teelt voorgedaan en Brazilië kan rekenen op een zeer goed seizoen in termen van kwaliteit en volumes. Alle maten zullen beschikbaar zijn met uitzondering van XL 6."

Dit seizoen zullen Braziliaanse mango's naar verwachting ook in Texas in de winkelschappen liggen, een markt die doorgaans gedomineerd wordt door Mexicaanse mango's. Dit heeft te maken met het vroege einde van het Mexicaanse seizoen.

"We zullen waarschijnlijk Braziliaanse mango's naar Texas halen," legt Genthner uit. "Deze markt importeert doorgaans tot eind september mango's uit Mexico. Dit jaar is de aanvoer uit Mexico niet toereikend om in de vraag te voorzien, vandaar dat Braziliaanse mango's dit seizoen op een grotere markt zullen worden afgezet." 


Voor meer informatie:
Darrell Genthner
Carbamericas
Ph: +1 (954) 786-0000
dgenthner@carbamericas.com
www.carbamericas.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven