Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Altena Potatoes:

"Aardappelprijzen onder druk door tamme export"

Tholen - De aardappelexport blijft momenteel nog achter, constateert Kees Schouten van aardappelgroothandel Altena Potatoes uit Veen. "Gelukkig begint de vraag vanuit het binnenland een beetje aan te trekken, nadat het erg rustig was gedurende de zomerhitte, maar de export wil nog niet erg. Daarom komen de prijzen onder druk te staan."


Joop, Eddy en Kees Schouten

"Veldgewasprijzen zijn de laatste weken gedaald van 30 naar 20 cent voor de boer. Persoonlijk verwacht ik dat de prijzen nog wel verder zullen dalen. Het is nou eenmaal te rustig in de export", vertelt de aardappelhandelaar. "Daarbij hebben landen als Duitsland en Frankrijk hoge opbrengsten, maar het is niet allemaal goud wat er blinkt. Zo vallen de opbrengsten in Belgiƫ gewoon tegen en komen er ook uit Oost-Europa minder aardappelen."

"Hopelijk geeft dat de markt nog een boost. Niemand zit namelijk te wachten op prijzen rond de 10 cent. Vorig jaar waren onze aardappelen te duur voor een vlotte export, maar op lage prijzen zit ook niemand te wachten", aldus Kees. "Gelukkig zien de aardappelen die we binnenkrijgen er kwalitatief goed uit. Je kunt wel goed zien waar het droog is geweest, zo blijven de aardappelen uit het oosten van het land enorm achter in kilo's. Maar bij ons in de regio en in het zuiden zijn er genoeg aardappelen."

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl 
www.altenapotatoes.com