19 augustus, Rotterdam

Avocado Forum in teken van snellere verzending van avocado's

Er gaat niets boven de romige smaak van verse avocado en het behalen van de beste resultaten is dan ook een grote uitdaging voor Mexicaanse exporteurs en Europese importeurs. Sinds de United Producers of Mexico (UPM) in 2016 werd opgericht, ligt de focus op het verbeteren van alle facetten van de export van Mexicaanse avocado's naar Nederland, variërend van verbeteringen in de boomgaarden, de kwaliteitscontrole ter plaatse tot het verkorten van de transittijd. Dankzij de samenwerking met specialisten uit de sector beginnen deze inspanningen nu hun eerste vruchten af te werpen. Dit seizoen organiseert UPM daarom op maandag 19 augustus het Avocado Forum in Rotterdam, waar Nederlandse importeurs kunnen onderhandelen met ervaren en gecertificeerde Mexicaanse exporteurs. Deze exporteurs nemen deel aan de Avocado Trade Mission die van 19 tot 23 augustus een bezoek aan Nederland zal brengen. 

Programma Avocado Forum voor exporteurs uit Mexico
In de ochtend zal het programma van het Avocado Forum bestaan uit een informatieve sessie voor Mexicaanse exporteurs verzorgd door specialisten uit diverse sectoren, zoals post-harvest deskundigen van Wageningen University en de National Agricultural Council of Mexico, die een presentatie over het Agro-Logistics Platform in Mexico zal geven. Een panel van deskundigen op het gebied van rijping zal de uitdagingen tijdens het rijpproces van Mexicaanse avocado's met de aanwezige exporteurs en importeurs bespreken. 

Programma Avocado Forum voor importeurs uit Europa
's Middags kunnen avocado-importeurs van 13:30 tot 17:00 uur een specifiek programma met presentaties bijwonen met betrekking tot de onderstaande onderwerpen:

Nieuwe rechtstreekse zeeroute van Mexico naar Nederland, 12-14 dagen
UPM werkt momenteel aan een nieuwe zeeroute die rechtstreeks van Mexico naar Nederland gaat en waardoor de transittijd van de huidige  21 dagen naar slechts 12 tot 14 dagen terug wordt gebracht. Deze langverwachte kortere route zal exporteurs en importeurs in staat stellen om de avocado-export vanuit Mexico sneller en efficiënter te laten verlopen. 

Kwaliteitscontrole bij de bron
Importeurs kunnen vanaf nu samenwerken met Mexicaanse exporteurs om betere resultaten te boeken, aangezien UPM de handen ineen heeft geslagen met de Control Union Mexico om de kwaliteitscontrole bij de bron te verbeteren. Er wordt een compleet dienstenpakket aangeboden, dat garandeert dat het hele post-harvestproces aan Europese protocollen voldoet en waarbij kwaliteitsinspecties worden gerapporteerd zodat alle documenten gereed zijn wanneer de container het pakstation verlaat. Dit Export-Security-Package zal het vertrouwen van Europese importeurs versterken en de traceerbaarheid van het product verbeteren. 

GlobalGAP en sociale certificeringsprogramma's in Mexico
Om de aantallen met de juiste certificering voor de Europese markt te verhogen, heeft UPM een programma opgezet om de certificeringskosten voor GlobalGAP en sociale certificeringsprogramma's te verlagen, zodat telers sneller in aanmerking kunnen komen voor certificering. 

Aweta drogestofmeting
In samenwerking met avocado-exporteurs heeft Aweta Technology in Mexico de Inscan-technologie ontwikkeld, waarmee het drogestofgehalte van iedere avocado kan worden gemeten. Aweta zal deze oplossing presenteren, die de Aweta-sorteerapparatuur in Mexico zal koppelen aan die van Nederlandse importeurs.

Matchmaking Sessies
Van 15:00 tot 17:00 uur, is er tijd gereserveerd voor handelssessies tussen exporteurs en importeurs. De aanwezige Mexicaanse exporteurs zijn deskundig en hebben ervaring met de export naar Europa. Deelnemende importeurs krijgen de gelegenheid afspraken te  maken met de exporteurs van hun keuze.

Lowina Broens, businesscoach voor Mexico van de RVO Nederland, en Desirée Colomé van de Mexicaanse ambassade zullen als speciale gasten tijdens het Forum aanwezig zijn.

Het Avocado Forum vindt plaats in het Schielandshuis bij Rotterdam Partners, Korte Hoogstraat 31, 3011 GK Rotterdam.

Voor meer informatie:
United Producers of Mexico
Lia Bijnsdorp
Tel: +31 6 454 80 345
Office: +31 10 – 30 41 001 
Email: lia.bijnsdorp@upmeurope.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven