15 juli in Tiel, 17 juli in Kruisland

Informatiebijeenkomsten "Ondersteuning hardfruit met een nieuwe termijnmarkt"

De fruittelers in België hebben zich verenigd in de nieuwe vzw  Actiegroep Fruitteelt. Van hieruit werken zij aan een nieuw prijssysteem teneinde prijsstabiliteit te bewerkstelligen. Dit prijssysteem berust op het principe van termijnhandel en past in de huidige fruitsector met behoud en zonder verstoring van de bestaande fysieke stromen.

Hierin worden zij ondersteund door DLV die de laatste 7 jaar veel expertise heeft opgebouwd in dergelijke systemen in de vlees-, granen-, aardappelen- en melksector. Zij gaan deze expertise, aangevuld met de expertise van Service2Fruit m.b.t. online handelsplatformen, aanwenden teneinde een dergelijk systeem te ontwikkelen voor het hardfruit.

Gezien het enthousiasme in België willen deze partijen bekijken of dit prijssysteem ook voor de Nederlandse fruittelers interessant kan zijn. Hiervoor worden er een tweetal informatiebijeenkomsten in Nederland georganiseerd door Service2Fruit en DLV, waar geïnteresseerden van harte welkom zijn.


Maandag 15 juli om 19.30 uur
Restaurant de Betuwe
Hoog Kellenseweg 7, 4004 JB Tiel

Woensdag 17 juli om 19.30 uur
Zaal Koch
Molenstraat 120, 4756 BH Kruisland

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 12 juli per mail onder vermelding van de vertegenwoordigende personen op één van de volgende mailadressen:

fruit@dlv.be
info@service2fruit.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven