Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Plastiter

Nieuwe, stevigere plastic trays voor fruitverpakking

De verpakking van fruit voor een bewaring in optimale omstandigheden is zonder twijfel een van de grootste uitdagingen voor telers. Daarom besloot het bedrijf Plastiter, opgericht in Córdoba (Argentinië) als fabrikant van plastic wegwerpverpakkingen, in 2018 om zijn activiteiten uit te breiden naar een nieuwe markt, die van alveolaire fruitbakjes.

Plastiter maakt zijn producten met gerecyclede PET, dat gecertificeerd is als geschikt voor direct contact met voedsel, iets dat vandaag de dag erg gewaardeerd wordt door consumenten. Diego Godoy: "De producten die eerder beschikbaar waren op de markt waren veel minder dik dan die van ons. Wij zijn erin geslaagd een veel stevigere en stabielere tray te produceren die het product echt in de schijnwerpers zet. Op deze manier is de alveolaire tray niet langer alleen een fruitverpakking, maar wordt deze een essentieel onderdeel van de presentatie van de handelswaar". 

Godoy vertelt dat zijn klanten "fruittelers (van met name appelen en peren) en hun verpakkers" zijn. "Hoewel we in deze eerste fase de binnenlandse markt bevoorraden, waarmee we het aanbod van verpakkingen met een hogere kwaliteit tegen dezelfde kosten uitbreiden, is het onderdeel van onze toekomstplannen om ons aanbod uit te breiden naar Chili, Peru, Paraguay en andere fruit telende landen in Latijns-Amerika".

"Onze belangrijkste doelstelling voor het seizoen 2019-2020 is het veroveren van 50% van de lokale markt voor alveolaire plastic trays. Hiervoor is de meest moderne apparatuur al in bedrijf. Binnenkort zullen we beginnen met de productie. We onderhandelen momenteel met handelaren in de provincies Neuquén en Río Negro, zodat we een contactpunt hebben nabij de telers en verpakkers. Ons bedrijf bevindt zich namelijk op meer dan 1.000 kilometer afstand van de Alto Valle (een grote fruitteeltregio in Argentinië). Ook zijn we in gesprek met transportbedrijven, voor een snelle levering die is aangepast op de vraag".

Plastiter is een veelzijdig bedrijf dat zijn klanten in staat stelt om gepersonaliseerde ontwerpen te kiezen voor de trays die ze nodig hebben, zonder dat hiervoor extra kosten worden gerekend. "We kunnen de maten en vormen produceren die klanten willen, waarmee we hen in staat stellen te innoveren in de verpakking van hun fruit. We hebben te maken gehad met grote uitdagingen op dit gebied, om ervoor te zorgen dat onze klanten de traditionele verpakkingen achter zich konden laten".

 

Meer informatie:
PLASTITER 
Diego M. Godoy                                                                            Belardinelli 4788 (a)
B° Mirizzi CP 5016 Córdoba (Argentina)
Cel.-Whatsapp: +54-351-3-097697
https://www.facebook.com/Plastiter/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven