VDH gaat met Canadese producent van rijpkamers samenwerken

Hoewel de twee bedrijven al sinds lange tijd banden hebben, zal deze nieuwe, formele samenwerking in Noord-Amerika klanten op dit continent nieuwe mogelijkheden bieden.

VDH Products uit Nederland ontwikkelt en produceert mechanische en elektronische instrumenten voor het meten van de temperatuur, druk en de relatieve luchtvochtigheid in diverse omgevingen, waaronder fruitrijpkamers. "We ontwikkelen al meer dan 35 jaar rijpsystemen die hun weg over de hele wereld vinden," zegt Jacco Smid van VDH Products. MTX is een Canadese totaalaanbieder van AGF-faciliteiten en andere temperatuur gecontroleerde omgevingen."

"We werken al lange tijd samen met MTX. Vanwege de groeiende vraag naar onze producten in Noord-Amerika en de expertise van MTX op het gebied van rijpsystemen, was een officieel samenwerkingsverband een voor de hand liggende stap," vervolgt Smid. 

VDH Products levert de controle-apparatuur en overige onderdelen voor het volledige rijpingsproces, evenals de dienstverlening en ondersteuning van MTX. MTX daarentegen is het directe aanspreekpunt voor klanten in Canada en de Verenigde Staten. "We merkten dat veel mensen moeite hadden om ondersteuning voor hun VHD-apparatuur in Noord-Amerika te vinden," zegt Ethan Strawbridge van MTX Fruit Ripening Systems North America dat gevestigd is in Rockwood, Ontario. "We hebben klanten die apparatuur van VDH hebben en die op zoek zijn naar oplossingen om vooruit te komen of naar onderdelen. VDH is al decennia lang sterk aanwezig binnen het segment fruitrijp en controlesystemen en we zijn nu overgegaan tot samenwerking met dit bedrijf."

Directe banden
Voor rijperijen in Noord-Amerika betekent dit dat ze direct toegang hebben tot de producten van VDH. "Er zijn honderden systemen in Noord-Amerika die gebouwd zijn op VDH-architectuur en veel klanten hebben moeite om onderdelen te vinden of zien er tegenop om deze in het buitenland te bestellen. Hoewel we vandaag de dag op een wereldmarkt leven, is er nog altijd een groep mensen die moeite heeft deze uitdaging aan te gaan."

Het verbeteren van de toegankelijkheid van VDH-systemen zonder hiervoor naar het buitenland te hoeven, betekent dat bestaande rijpsystemen en rijpkamers gemakkelijker en voordeliger kunnen worden geüpdatet. 

Belangrijke hubs bereiken 
Strawbridge merkt op dat er zich rondom grote steden in Noord-Amerika, zoals Toronto, Montreal, Vancouver, Chicago, New York en Los Angeles, waarschijnlijk meer telers en verladers bevinden die over rijpkamers beschikken en die profijt zullen hebben van deze nieuwe samenwerking. Hoewel bananen nog altijd de overhand hebben in het rijpsegment neemt ook het aantal avocado's sterk toe. "Er is sprake van een bescheiden groei van categorieën zoals mango's, peren en papaja's maar deze is niets vergeleken met de aantallen bananen en avocado's die gerijpt worden," voegt Strawbridge eraan toe.  

Proba rijpingssysteem
Vanwege de sterke vraag naar rijpingssystemen ontwikkelde VDH 35 jaar geleden haar eigen Proba rijpsysteem. "Dit systeem bleek een groot succes te zijn en is tegenwoordig het meeste gebruikte rijpsysteem ter wereld," vervolgt Smid. Net zoals de andere systemen van VDH is het Proba rijpingssysteem een 'open' systeem. Dit betekent dat de instellingen en parameters vrij toegankelijk zijn, zodat de gebruiker niet afhankelijk is van vaste installateurs en leveranciers."Uiteindelijk zal de samenwerking naast het verbeteren van de beschikbaarheid van onderdelen en systemen, leiden tot het leveren van totaaloplossingen aan klanten in Noord-Amerika. "Rijpkamers zullen altijd onderdeel blijven van ons erfgoed maar dit biedt klanten echt nieuwe mogelijkheden," zegt Strawbridge. "Wanneer zij op zoek zijn naar een economische oplossing en gebruikmaken van een bestaande architectuur zoals VDH dan kunnen wij hen hiertoe toegang bieden."

"MTX is een dealer die beschikt over de noodzakelijke kennis om de ondersteuning van VDH-systemen te bieden. We zijn er dan ook van overtuigd dat we in dit bedrijf een uitstekende partner hebben gevonden," aldus Smid. 

 

Voor meer informatie:
Ethan Strawbridge
MTX Fruit Ripening Systems North America 
Tel: +1 (519) 787-2072
ethan@mtxfruitripening.com 
http://www.ripeningrooms.com/home.aspx

Jacco Smid
VDH Products BV
Tel: +31 503028900
j.smid@vdhproducts.com
www.vdhproducts.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven