Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Symposium ‘blauwe bes in beweging’:

“Blauwe Bessen Platform opent samen met haar telers en relaties het nieuwe seizoen”

Op dinsdag 18 juni vond bij Sportcentrum Papendal in Arnhem het symposium ‘blauwe bes in beweging’ plaats. De ruim 60 aanwezigen genoten van interessante presentaties op het gebied van voeding en sport. Het blauwe bessenplatform dat ‘blauwe bes in beweging’ organiseerde, kijkt terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.


Enkele telers van het Blauwe Bessen Platform samen met topzwemster Lisa Dreesens

Dinsdag 18 juni 2019 verzamelden zestig telers en relaties van het Blauwe Bessen Platform zich in Sportcentrum Papendal voor de  tweede editie van het symposium ‘Blauwe bes in beweging’. Twintig geïnteresseerden waren in de ochtend al aanwezig voor een interessante rondleiding op het sportcomplex en lunch in het restaurant aldaar. In de middag voegden de overige veertig genodigden zich bij de groep en startte het officiële programma dat volledig in het teken stond van voeding en beweging.


Dagvoorzitter Frans Pollux in conclaaf met Gerard van den Anker, voorzitter NFO

Programma
Erik van de Vin, projectleider van het blauwe bessen platform, trapte de bijeenkomst af met enkele jaarcijfers over het platform. “Er zijn al vijftig blauwe bessen telers lid van ons platform en we groeien nog steeds. Vanuit diverse hoeken krijg ik te horen dat onze samenwerking uniek is”. Vervolgens kreeg Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal, de gelegenheid de gasten te verwelkomen op zijn locatie. Daarna werd het woord gegeven aan de eerste spreker van de dag; Gerard van den Anker. Met zijn presentatie ‘Fruitteelt levert gezonde producten’ haalde de voorzitter van de NFO belangrijke items uit de Nederlandse fruitteeltsector aan. Hij sloot zijn verhaal af met de passende woorden “We mogen met recht trots zijn op de Nederlandse fruitteelt!” Ook topkok Erik te Velthuis van het topsportrestaurant in Papendal was onderdeel van het dagprogramma. Hij leerde de gasten meer over voeding in de sport en wist daarnaast te overtuigen dat gezond en lekker héél goed samen gaan.


Presentatie van Erik te Velthuis, kok in het topsportrestaurant van Papendal

Topzwemster Lisa Dreesens
Het Blauwe Bessen Platform sponsort topzwemster Lisa Dreesens en dus mocht zij niet ontbreken in het lijstje van sprekers. Na de presentatie van Gerard van den Anker betrad ze het podium, om geïnterviewd te worden door dagvoorzitter Frans Pollux. Aan bod kwamen onder andere haar topsportcarrière en de soms moeilijke keuzes die daarbij komen kijken. Vanzelfsprekend waren de aanwezigen onder de indruk van Lisa’s imposante verhaal over haar sportieve uitdaging van 2019. In september gaat ze namelijk het kanaal van Dover (Engeland) naar Calais (Frankrijk) zwemmend oversteken. En hoewel dat al een prestatie op zich is (het lukte slechts 26 Nederlanders in de afgelopen 150 jaar), is het dat helemaal voor iemand die bang is voor vissen en kwallen. Lisa’s weg naar de kanaaloversteek volgen kan via www.simplythebes.nl/bes-sportief.


Topzwemster Lisa Dreesens aan het woord over haar sportieve uitdaging van 2019; de kanaaloversteek

Voor meer informatie:
Simply The Bes
077-7074212
info@simplythebes.nl 
www.simplythebes.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven