"Met de juiste verpakking kan de versheid van blauwe bessen duidelijk verlengd worden"

In juli start het blauwe bessenseizoen en ook Duitse blauwe bessen zijn dan eindelijk weer in de handel verkrijgbaar. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de bessen na de oogst behouden blijft en de bessen vers bij de consumenten aankomen, is het van beslissende waarde dat ze onder optimale klimaatomstandigheden bewaard worden. 

Daarbij is de perforatie van de verpakking bijzonder belangrijk. De openingen in de bodem en zijkanten mogen niet te groot zijn voor de kleinere bessen, maar moeten wel voldoende ventilatie garanderen. "Onze verpakkingen voor blauwe bessen zijn zo ontworpen dat de lucht optimaal kan circuleren. Ze zijn geschikt voor de lange termijnbewaring van blauwe bessen in CA- en ULO-magazijnen.", zegt Gerold Wilms van het bedrijf bekuplast. De fabrikant uit Ringe (Niedersachsen) levert zijn verpakkingen sinds vele jaren aan veel blauwe bessentelers. "Door de optimale luchtcirculatie bij deze verpakkingen kunnen vochtige en natte bessen tijdens de bewaring drogen. Het vocht kan verdampen en de vorming van schimmel wordt voorkomen." Bovendien worden de bessen door de zeer goede luchtcirculatie in het CA- c.q. ULO-magazijn snel en gelijkmatig gekoeld. Voor het opstapelen op pallets in het magazijn zijn de verpakkingen bijzonder sterk. In een stapel houden ze een belasting tot 450 kg. 

"Door de juiste verpakking te gebruiken kan de versheid duidelijk verlengd worden, zodat de blauwe bessen in goede kwaliteit ook nog in de herfst verhandeld kunnen worden“, zegt Gerold. Zijn klanten hebben reeds veel positieve ervaringen met deze verpakkingen.

De verpakkingen voor bessen kunnen ingezet worden voor de oogst en de bewaring. Met een hoogte van 90 c.q. 100 mm zijn ze bijzonder laag, dit om fijndrukken door te veel fruit in de verpakking te voorkomen. Naar keuze zijn de verpakkingen ook met een tussenstuk verkrijgbaar, die het heen en weer rollen van de bessen voorkomt. "Bovendien hebben de verpakkingen geen scherpe hoeken die de bessen kunnen beschadigen. Het gladde oppervlak is eenvoudig te reinigen en hygiënisch", zegt Gerold afsluitend.


Het team van bekuplast op de Fruit Logistica (v.l.n.r.): Jörg Kampherbeek, Jürgen Schultz, Melissa Zwartscholten, Georld Wilms, Grzergorz Czajkowski.

Voor meer informatie:
Gerold Wilms
bekuplast GmbH
Industriestraße 1
49824 Ringe
Deutschland
Telefoon: +49 5944 9333-43
Mobiel +49 1739223533
E-mail: g.wilms@bekuplast.com 
Web: www.bekuplast.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven