Het Turkse watermeloenseizoen is begonnen

In het Turkse Antalya zijn de eerste watermeloenen zo'n 10 dagen later dan normaal geoogst als gevolg van weersomstandigheden. In Antalya worden jaarlijks gemiddeld 500.000 ton watermeloenen geteeld. De oogst zal nog tot eind mei duren.

De watermeloenen wegen tussen de 5 en 10 kilo en kosten €0,40 tot €0,50 per kilo. 

Volgens Mustafa Comezoglu, van het provinciale landbouwdirectoraat in Serik staan de in tunnels geteelde watermeloenen bekend als 'vroege watermeloenen'. Hij vertelt dat telers in de regio Serik zo'n 30.000 ton watermeloenen telen op een areaal van 400 hectare. 

"Vorig jaar werden er in Antalya 65.000 ton watermeloenen bedekt geteeld op een areaal van 1.000 hectare. Samen met de vollegrondsteelt leverde dit een totale oogst van 500.000 ton op," aldus Comezoglu. Hij benadrukte dat telers tevreden zijn over zowel de opbrengsten als prijzen. 

Eerste vollegrondsmeloenen geoogst in Mersin
In Mersin zijn telers begonnen met het oogsten van de eerste vollegrondswatermeloenen.

Veyis Avci van de Landbouwkamer zegt dat telers in deze regio watermeloenen telen op een areaal van 2.000 hectare. Avci: "Vanwege problemen met de export ziet het ernaar uit dat we dit seizoen weinig zullen exporteren. Onze producten zullen dus voor de binnenlandse consumptie bestemd zijn." Hij voegde eraan toe dat watermeloen een populair zomerfruit is.

 

Bron: AA, AA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven