Fotoreportage 11e MedFEL in Perpignan

De 11e editie van MedFEL in Perpignan, die plaatsvond van 24 tot 26 april, was voor 200 exposanten de perfecte gelegenheid om zichzelf voor te stellen. De beurs stond in het teken van debatten over de toekomst van de AGF-sector, met onderwerpen als "welke plaats heeft superfruit binnen de sector?" En "groenten en fruit met een hoge milieuwaarde". MedFEL 2019 was ook de gelegenheid om, zoals elk jaar, de verwachtingen te presenteren voor de Europese oogsten van perziken/nectarines, abrikozen en meloenen.


Klik hier om de foto’s te bekijken.


Veel bedrijven kwamen hun lokaal geteelde producten promoten, zoals de Nîmes-aardbeien, de Tarascon-meloenen, de Roussillon-kruiden of de zoete uien van de Cevennen. Andere bedrijven waren aanwezig om enkele Spaanse producten te presenteren.


Er werden labels onder de aandacht gebracht, waaronder het residuenvrije label, het biologische label, het ‘label rouge’ en de ecologisch verantwoorde boomgaarden, maar ook het Haute Valeur Environnementale-label dat veel bedrijven onlangs toegekend hebben gekregen en met trots op de beurs hebben getoond. 

Michel Vicente en Jérôme Jausseran van Force Sud dat in het bezit is van meerdere labels 

Een meerderheid van de exposanten kwam uit Occitanië, de toonaangevende regio op het gebied van biologische productie in Frankrijk. Dit jaar bood de stand van Saint Charles Export ruimte aan 25 bedrijven.

De stand van Saint Charles Export

Anne Marie Girault Colom, de nieuwe manager van Marquillanes, een bedrijf gevestigd in Perpignan Cedex

Klik hier om de foto's te bekijken.

Bij wijze van uitzondering werd MedFEL dit jaar van woensdag tot vrijdag gehouden vanwege Paasmaandag. Volgend jaar zal het weer plaatsvinden van dinsdag tot donderdag.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven