Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betere bewaring granaatappelen door luchtbevochtiger met omgekeerde osmose

Ileri Tarim is een Turks bedrijf met eigen boomgaarden, een pakstation, koelfaciliteit en sapfabriek dat in 2006 werd opgericht. Het bedrijf teelt een breed scala aan fruitsoorten, waaronder druiven, granaatappelen, kersen, kweeperen, abrikozen, peren , nectarines, kiwi's en pruimen. 

In 2018 zocht het bedrijf naar een oplossing om de bewaaromstandigheden van granaatappelen te verbeteren. Granaatappelen produceren weinig ethyleen en zijn zeer gevoelig voor ziekteverwekkers in de lucht, zoals Alternaria Alternata en Botrytis Cinerea.

De keuze viel op de automatische luchtbevochtiger met omgekeerde osmose van Miatech om de luchtvochtigheid te beheersen. Het systeem wordt gebruikt in combinatie met het Bio Turbo-systeem van Miatech. Bio Turbo is een gepatenteerde technologie die ontwikkeld is om schimmelvorming te voorkomen, ethyleen en ziekteverwekkers te elimineren, kruisbesmetting tegen te gaan en de luchtkwaliteit te  verbeteren, aldus het bedrijf. 

Na een periode van langdurig gebruik deelde Hakan Ikkutlu, de directeur van Ileri Tarim, zijn bevindingen over de Bio Turbo. 

"Ileri Tarim levert van oktober tot maart granaatappelen uit bewaring. In 2018 besloten we te investeren in Bio Turbo om de bewaarperiode te verlengen en de productkwaliteit te verhogen. Bio Turbo zuivert de lucht van schimmelsporen en andere ziekteverwekkers en minimaliseert op deze manier de kans op bacteriƫle besmetting. Na de installatie van Bio Turbo bemerkten we direct een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit in onze bewaarfaciliteit. De schimmelgeur verdween en dat is een teken dat schimmelsporen doeltreffend geƫlimineerd zijn. Gedurende het seizoen 2018-2019 zagen we ook dat er minder product verloren ging en dat de kwaliteit van de granaatappelen verbeterde. Hierdoor is de klanttevredenheid toegenomen. De investering in de Bio Turbo verdiende zich dan ook snel terug. We raden de Bio Turbo van harte aan."

 

Voor meer informatie:
Oleg Kuts
Miatech
Ph: +1 (503) 659-5680
oleg@miatech.org
www.miatech.org
www.bio-turbo.com

Publicatiedatum: