Betere bewaring granaatappelen door luchtbevochtiger met omgekeerde osmose

Ileri Tarim is een Turks bedrijf met eigen boomgaarden, een pakstation, koelfaciliteit en sapfabriek dat in 2006 werd opgericht. Het bedrijf teelt een breed scala aan fruitsoorten, waaronder druiven, granaatappelen, kersen, kweeperen, abrikozen, peren , nectarines, kiwi's en pruimen. 

In 2018 zocht het bedrijf naar een oplossing om de bewaaromstandigheden van granaatappelen te verbeteren. Granaatappelen produceren weinig ethyleen en zijn zeer gevoelig voor ziekteverwekkers in de lucht, zoals Alternaria Alternata en Botrytis Cinerea.

De keuze viel op de automatische luchtbevochtiger met omgekeerde osmose van Miatech om de luchtvochtigheid te beheersen. Het systeem wordt gebruikt in combinatie met het Bio Turbo-systeem van Miatech. Bio Turbo is een gepatenteerde technologie die ontwikkeld is om schimmelvorming te voorkomen, ethyleen en ziekteverwekkers te elimineren, kruisbesmetting tegen te gaan en de luchtkwaliteit te  verbeteren, aldus het bedrijf. 

Na een periode van langdurig gebruik deelde Hakan Ikkutlu, de directeur van Ileri Tarim, zijn bevindingen over de Bio Turbo. 

"Ileri Tarim levert van oktober tot maart granaatappelen uit bewaring. In 2018 besloten we te investeren in Bio Turbo om de bewaarperiode te verlengen en de productkwaliteit te verhogen. Bio Turbo zuivert de lucht van schimmelsporen en andere ziekteverwekkers en minimaliseert op deze manier de kans op bacteriële besmetting. Na de installatie van Bio Turbo bemerkten we direct een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit in onze bewaarfaciliteit. De schimmelgeur verdween en dat is een teken dat schimmelsporen doeltreffend geëlimineerd zijn. Gedurende het seizoen 2018-2019 zagen we ook dat er minder product verloren ging en dat de kwaliteit van de granaatappelen verbeterde. Hierdoor is de klanttevredenheid toegenomen. De investering in de Bio Turbo verdiende zich dan ook snel terug. We raden de Bio Turbo van harte aan."

 

Voor meer informatie:
Oleg Kuts
Miatech
Ph: +1 (503) 659-5680
oleg@miatech.org
www.miatech.org
www.bio-turbo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven