"Dynamisch gemodificeerde atmosfeer de ideale bewaring voor peren, appelen en kiwi's"

Een dynamisch gemodificeerde atmosfeer is de ideale oplossing voor het bewaren en verbeteren van de kwaliteit van bijvoorbeeld peren, appelen en kiwi's. Pierluigi Mattè van Fruit Control Equipments is al bijna veertig jaar actief in de sector.

Fruit Control Equipments heeft het dynamisch gemodificeerde atmosfeersysteem opgezet in de ondergrondse units van Melinda

"De basisfilosofie van ons bedrijf zit in het voortdurende onderzoek. Dit is terug te zien in de geschiedenis, die begon met ingenieur Bonomi. In de loop der jaren hebben we verschillende patenten ontwikkeld wat betreft het bewaren van fruit en de kwaliteit ervan", zegt Mattè. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op het besparen van energie in relatie tot steeds grotere bewaarcellen.

"De Oost-Europese markt heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. Bedrijven daar hebben vaak kant-en-klare oplossingen nodig. Wij kunnen aan hun specifieke behoeften voldoen dankzij samenwerkingen met gespecialiseerde bedrijven."

Fruit Control onderscheidt twee fases: als eerste de zuurstofstressfase en als tweede de zgn. ULO-fase. In de laatste wordt er veel aandacht besteed aan de variaties in CO2-concentraties in de cel, afhankelijk van de fruitsoorten. Dit alles wordt gecombineerd met kwaliteitscontroles.

Voor dit systeem is een speciale installatie nodig die ook specifieke generatoren gebruikt voor het snel bereiken van stresswaarden met een specifieke controle van de kerntemperatuur van het gewas in de cel. De geïnstalleerde vermogens voor de CO2-absorptiemiddelen voldoen aan de behoeften van de specifieke rassen. Als het fruit in de bewaarcel wordt geplaatst, moeten er kratten met monsters voor het venster worden geplaatst (in totaal 8-10). Hierin moeten 3-5 appelen liggen voor elke verschillende batch in de cel. Op deze manier kan de kwaliteit worden gewaarborgd.

Tijdens de stressfase moeten er kwaliteitscontroles worden uitgevoerd op de monsters. De daaropvolgende gas stress en de duur en de omstandigheden ervan worden bepaald op basis van de analyseresultaten, met name wat betreft het gehalte aan ethanol in appelen. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld de kwaliteitsmanager.

Het systeem heeft een gespecialiseerd beheerprogramma dat is ontwikkeld met de GAC5000 met gespecialiseerde sensoren. Het programma beheert de machines automatisch op basis van ingestelde parameters.

Voor meer informatie:
Fruit Control Equipments srl
Via R.Luxemburg, 55
20085 Locate Triulzi (MI) Italy
Tel.:(+39) 02.9048141
Email: info@fruitcontrol.it
Web: www.fruitcontrol.it

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven