Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Exportprijs van Chinese gember daalt nog steeds maar stabiliteit is in zicht"

"Na 1-2 maanden van prijsstijgingen begon de prijs van Chinese gember in maart te dalen. Deze ontwikkeling gaat nog steeds door, maar niet zo snel als eerst. De prijs bereikt geleidelijk aan stabiliteit. Dat komt vooral door de containers verse gember die nu op de Europese en Amerikaanse markten verschenen zijn. Daardoor wordt het aanbod op overzeese markten langzaamaan groter dan de vraag." aldus Zhang Yang van Anqiu Xinlong Food.

Verwerking verse gember

Gemberplantage

"De exportprijs lag in februari 2019 op hetzelfde niveau als in februari 2018. De binnenlandse teelt had te lijden onder natuurrampen en daardoor afname van het volumen tijdens de oogst in 2018. De kwaliteit is ook minder dan ideaal."

Verse gember

"De vraag lag in februari en maart iets onder die van vorig jaar. Daarnaast belandde het aanbod van vorig jaar in de opslag en overspoelde ze de markt dit jaar. Daardoor daalde de prijs. We verwachten dat de markt er een of twee maanden over doet om het aanbod te absorberen en dan zal de prijs wel weer gaan stijgen."

"Ons bedrijf bezit 333 ha voor gember, waarvan 133 ha onder eigen beheer en 200 ha onder coƶperatie. We exporteren gember naar Europa en Noord-Amerika. Deze markten vragen grote, korte en dikke gemberproducten. We blijven ons marktaandeel in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Aziƫ ontwikkelen en we hopen nieuwe klanten en markten te vinden."

Contactpersoon: Zhang Yang - Sales Manager
Anqiu Xinlong Food Co., Ltd.
E-mail: anqiuxinlongfood@qq.com / 656863575@qq.com 
Tel. +86 139 6364 0217 

Publicatiedatum: