Antoine Geysels, Top'Pom

"Prijzen stijgen op Franse aardappelmarkt"

De afgelopen twee weken zijn de prijzen op de Franse aardappelmarkt gestegen. De handel is hierdoor rustiger geworden. "Onze Franse klanten geven de voorkeur aan contracten in plaats van tegen relatief hogere prijzen op de vrije markt in te kopen," legt Antoine Geysels van Top'Pom uit. 

In Spanje, Italië en landen in Oost-Europa is de markt nog altijd dynamisch. "We zetten wekelijks aardappelen af tegen stabiele prijzen op een ontvankelijke markt. Momenteel vragen telers zich af hoe de markt zich zal ontwikkelen. Het is daarom veel moeilijker om aan partijen te komen. De prijzen stijgen en liggen rond de €400/ton, afhankelijk van het ras en de kwaliteit."Dit jaar kampt Europa met een tekort aan aardappelen. "Sommige klanten in Oost-Europa importeren hun aardappelen nu uit Frankrijk. Normaal gesproken halen zij hun aardappelen uit Duitsland vanwege de geografische nabijheid."

De eerste vroege aardappelen uit Egypte en Israël beginnen nu in beperkte hoeveelheden op de markt te komen. "Ik verwacht dat een aantal klanten in Oost-Europa wel interesse zal hebben in deze aardappelen," vervolgt Antoine. "Het grootste deel van onze klanten zal echter liever wachten op de vroege aardappelen uit Spanje en Italië, die in mei worden verwacht."

"Momenteel beleven we een seizoen met interessante prijzen voor telers en dat zal een goed gemiddelde met die van vorig jaar opleveren."

Een goed jaar
Top’Pom heeft een goed jaar achter de rug. "Ondanks de droogte was de oogst redelijk in de regio Champagne, hetgeen te danken is aan het feit dat het grootste deel van het areaal is geïrrigeerd."

 

Voor meer informatie:

Top’Pom
Z.I. Villette 10700
Arcis-sur-Aube
+33 3 25 37 12 16
antoine@top-pom.fr  
www.top-pom.fr   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven