Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kraftpapier uit zoetwaarbranche nu ook geschikt voor hardfruit

Het is nu twee jaar geleden dat Deltapack France zich begon te specialiseren in de AGF-sector. Manager Michel Guerid legt uit dat deze nieuwe koers voort is gekomen uit een reële behoefte vanuit de specialisten. “We zagen dat de AGF-verpakking op de exportmarkt gemoderniseerd moest worden en dat we precies de juiste producten bieden.” We hebben het dan over de Delta Pad 5, een kraftpapier dat bestaat uit 5 lagen glad en reliëfpapier dat een luchtig kussen vormt en meestal gebruikt wordt in dozen binnen de zoetwarensector en dat ook aangepast kan worden voor de appelexport.

De Delta Pad 5

Technische kwaliteiten aangepast aan maritieme transportomstandigheden
Om de barre omstandigheden van het transport per boot te kunnen weerstaan, moet het kraftpapier van onberispelijke kwaliteit zijn, legt Michel uit. “Het is vaak erg koud (de temperaturen kunnen dalen tot 2 °C) en vochtig (tot 75% luchtvochtigheid) op de boten. De reizen kunnen ook erg lang duren. Het papier moet daarom over bepaalde kenmerken beschikken om de reizen van soms 45 dagen goed te kunnen doorstaan en in dezelfde staat aan te kunnen komen als waarin het was aan het begin van een reis.

Ons product is bestand tegen vocht en door het reliëf lijkt het op een luchtkussentje dat altijd zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt. Bij  temperatuurverschillen werkt het isolerend en verder vangt het trillingen op. De pure cellulose geeft het product stabiliteit en maakt het ongevoelig voor externe invloeden. En natuurlijk is de Delta Pad 5 ook geschikt om te gebruiken in de biologische sector.”

Het product is bovendien recyclebaar, te verwerken tot compost, biologisch afbreekbaar en bestaat zoals gezegd uit pure cellulose, inkt en levensmiddelenlijm.

Het product wordt al gebruikt door de chocolade-branche en staat dus in direct contact met de chocolade. Om die reden voldoet de Delta Pad 5 ook aan de eisen van de voedselveiligheid. “Onze producten zijn geregistreerd. Omdat we in het bezit zijn van alle officiële certificaten en voedselgaranties kunnen we het ook aan beroeps aanbieden.”

Deltapack France in het kort
Deltapack France is opgericht in 1995. “We maken deel uit van een groep van een tiental papierfabrieken. “Het bedrijf bestrijkt verschillende bedrijfstakken: de automobielindustrie, de bouwsector (met de productie van een bitumineus papier dat wordt gebruikt om terrassen waterdicht te maken en te houden), de levensmiddelensector (met tussenlagen van beschermende pallets, waterdichte sluitingen van voerzakken voor huisdieren) en zelfs de veredelingsindustrie (voor het vervoer van ééndagskuikens).

Binnen de AGF-sector werkt Deltapack France samen met nationale leveranciers. “In Frankrijk wordt de distributie verzorgd door l'Univers de l'Emballage met 5 vestigingen verspreid over het land. l'Univers de l'Emballage levert producten in heel Frankrijk en vormt de kern van de fruitindustrie. Wij beheren de fabricage, de logistiek en kwaliteitscontrole.”

Groot succes op de Fruit Logistica beurs
Michel bevestigt dat, ondanks de kleine stand op de Fruit Logistica beurs, het bedrijf en de nieuwe producten een groot succes waren. “Als je toen het aantal beroeps had gezien dat geïnteresseerd was in onze producten! Sindsdien hebben al heel veel kussenpads verzonden. Een van de aspecten die beroeps echt over de streep trok, zijn onze zeer korte levertijden. Klanten ontvangen de producten meestal al binnen 2 weken nadat de bestelling is geplaatst,” legt Michel uit. Een ander aantrekkelijk aspect is het feit dat onze kussenpads automatisch in de kratten kunnen worden geplaatst. Hierdoor zagen verpakkingsspecialisten meteen het voordeel van het automatiseren van het plaatsen van de pads met zuignappen, waarmee geld bespaard kan worden,“ besluit Michel.

Het team van Deltapack op de Fruit Logistica beurs 

Voor meer informatie
Michel Guerid
Deltapack FRANCE
Parc du Roubian
3 rue des charretiers
13150 Tarascon
+33 490 491 300
Michel.guerid@gmail.com 
www.deltapack.eu 

L’Univers de l’Emballage
info@univers-emballage.com 
www.univers-emballage.com 

Publicatiedatum: