Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten en fruit maken het feestje in Nederlands’ eerste Pop-up Babyrestaurant

Op woensdag 20 februari is het eerste Pop-up Babyrestaurant van Nederland met verse groenten en fruit op de Negenmaandenbeurs geopend door Rudolph van Veen, Meesterkok en ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Het restaurant is volledig gericht op betrouwbare informatie en gezond eten voor min 9 maanden tot plus 9 maanden.

In het eerste Babyrestaurant van Nederland zijn baby’s als het ware baas in eigen restaurant. Het Babyrestaurant werd gisteren op feestelijke wijze geopend. Tijdens de opening namen 17 zwangere dames en kersverse moeders met baby’s plaats aan een ronddraaiende bar. Meesterkok Rudolph van Veen bereidde een lekker en gezond groentengerecht en gaf de deelnemers nog een paar goede tips mee om gezond en gevarieerd te eten.

Rudolph: “Zorg dat je elke dag 2 andere kleuren op je bord hebt liggen. Dat ziet er gezellig uit en je weet heel gemakkelijk dat je goed zit. Groenten en fruit zijn hier de kleurmaker, de confetti, die maken het gerecht pas echt tot een feest.” De moeders en aanstaande moeders waren na afloop erg enthousiast. Meliha, 32 weken zwanger: “We kregen echt leuke en handige tips van Rudolph. Vooral die saus met venkel vond ik erg lekker, die ga ik thuis zeker weer maken!”

Aanstaande én kersverse ouders kunnen de komende dagen samen met hun baby’s aanschuiven aan de bar in het midden van het restaurant. Ze kunnen hier deelnemen aan de korte, informatieve workshops over gezonde en veilige voeding. Na afloop kan er een vers groenten- en/of fruithapje geproefd worden van de ronddraaiende bar. Tijdens de beurs worden verse groenten en fruit uitgedeeld met bijbehorende recepten. Hiermee kunnen ouders inspiratie opdoen voor het maken van gezond eten voor thuis.

Het eerste Pop-Up Babyrestaurant van Nederland is te vinden in hal 8 in de RAI in Amsterdam. Het restaurant is van 20 t/m 24 februari geopend van 11:00 tot 18:00 en op donderdag 21 en vrijdag 22 februari tot 22:00. Het Babyrestaurant is een initiatief van de Negenmaandenbeurs, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF), het Voedingscentrum en GoodBabyFood.

Klik hier voor het interview met Rudolph bij RTL Late Night.

Voor meer informatie:
NAGF
Kim van Luijk
0657435385
info@nagf.nl

Publicatiedatum: