BLE Marktrapport wk 07/19:

Spaanse paprika's domineren de Duitse markt

Spanje domineerde de paprikamarkt meer dan Turkije en Marokko. Het Marokkaanse aanbod was het goedkoopst, maar was niet te vinden in Keulen en Berlijn. In München gingen ze direct naar de voedingsretail. In Keulen waren rode Turkse rassen niet verkrijgbaar. 

De afzet in het algemeen ontwikkelde een zekere graad van continuïteit, maar de prijzen ontwikkelden zich onevenwichtig: in eerste instantie gingen ze in Frankfurt iets omhoog, in München daalden ze door het aanbod. In Hamburg verlaagden handelaren hun prijzen, wat een versnelling van de afzet teweeg bracht. In Berlijn werd Turkse import goedkoper, wat een positief effect op de afzet had. Voorraden werden afgezet voor € 14/6-kg doos. In Frankfurt werden 400-gr zakken Turkse producten afgezet voor € 0,88 en € 1,15.  

Appelen
Lokale partijen voerden de boventoon. Valentijnsdag gaf de afzet geen boost. De verkoop van Pink Lady's b.v. was niet altijd bevredigend. 

Peren
De aanwezigheid van Europees aanbod was beperkt. Over het algemeen waren beperkte hoeveelheden genoeg om aan de vraag te voldoen, omdat die niet erg sterk was. De prijzen bleven over het algemeen stabiel. 

Druiven
Zuid-Afrikaans fruit, vooral Thompson Seedless, Crimson Seedless en Flame Seedless domineerden de markt. De hogere temperaturen deden de zaken opbloeien doordat consumenten hun aankopen verhoogden.

Sinaasappelen
De Spaanse Navelina overtrof alle andere. In het bloedsinaasappelsegment domineerden de Italiaanse Moro en Tarocco. De prijs veranderde niet significant.

Klein citrus
Clementines verloren aan belang; het seizoen nadert z'n einde. Over het algemeen waren de handelaren tevreden over hun afzet. De prijzen bleven op de niveaus van week 6.

Citroenen
Spaanse Primofiori waren het belangrijkst. Turkije rondde z'n aanbod af. Een stabiele opbrengst verzekerde constante prijzen.

Bananen
De handel was rustig overal. Voor het weekeind nam de afzet wat toe. Daardoor bleven de prijzen stabiel.

Bloemkool
Frankrijk domineerde boven Italië en Spanje. Het aanbod was genoeg om aan de vraag te voldoen. De prijzen van de verschillende landen lagen bijna op hetzelfde niveau.

Sla
IJsbergsla kwam alleen uit Spanje. De prijs bleef op hetzelfde niveau als in week 6.

Komkommers
De handel in snackkomkommers werd door Turkije bepaald. Nederland voltooide de markt, net als Spanje en Griekenland. Doordat beschikbaarheid toenam, verlaagden supermarkten hun prijzen. 

Tomaten
Spanje was nummer één. Het aanbod breidde zich uit. De vraag bleef op de huidige niveaus, waardoor voorraden zich snel vormden. Om deze te verhandelen moesten verkopers hun prijs verlagen.

Paprika's
Spanje domineerde boven Turkije en Marokko. Zaken waren redelijk stabiel, maar de prijzen gemengd.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven