Marcel van Rooijen, Torres Tropical Fresh:

"We krijgen een heel ander einde van het Peruaanse mangoseizoen dan iedereen had verwacht"

Tholen - De mangomarkt is momenteel aan het stabiliseren. "Het volume vanuit Peru is aflopend en de vraag is goed", vertelt Marcel van Rooijen van Torres Tropical Fresh. "Het seizoen vanuit Piura is nu gebeurd en nu schakelen we over op de teelt in Casma. Daar zijn de producties echter aanzienlijk lager dan vorig jaar. Toen waren de teeltomstandigheden ideaal en nu is er veel regen geweest. Hierdoor zal het einde van het Peruaanse seizoen heel anders gaan verlopen dan iedereen had verwacht."

"Prijstechnisch zal de staart van het seizoen ook stabieler en beter zijn dan de afgelopen twee jaar. Momenteel ligt de verkoopprijs, naar gelang kwaliteit, tussen de 4 en 5,50 euro, maar ik verwacht dat we binnen tien dagen wel op een niveau rond de 6 euro zullen zitten. De Braziliaanse aanvoer loopt namelijk ook achter. Pas deze week arriveren de eerste Tommy Atkins uit Brazilië en vanaf volgende week Palmer, maar Kent-mango's zijn maar beperkt voorradig op de markt."

Met het voorjaarszonnetje is ook de markt voor limes volgens de importeur aangetrokken. "Het is ook wel heel dramatisch geweest, maar langzaamaan trekt de markt aan. Sinds drie weken blijven de volumes al achter. Prijzen liggen tussen de 4 en 4,75 euro, maar ik verwacht dat we volgende week wel richting de 5 euro plus gaan. Maar zo'n debacle is niet ineens voorbij. Vorig jaar november waren er heel weinig limes op de markt en waar andere jaren de prijs weleens boven de 10 schoot, konden we vorig jaar echt niet meer dan 7 euro maken. Niet omdat er teveel waren, maar omdat de vraag ontbrak. Gelukkig zien we het zonnetje weer schijnen."

Voor meer informatie:
Marcel van Rooijen
Torres Tropical Fresh
Tel: +31(0) 85 88 86 247
marcel@torrestropical.com 
www.torrestropical.com  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven