Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland: Geen bruinrot in Nederlands pootgoed

De Russische PD (Rosselkhodnadzor) laat de import van Nederlandse pootgoed toe. De toelating betreft de partijen pootaardappelen vermeld op de NAO-lijst. Exporteurs konden net als voorgaande jaren de partijen bedoeld voor export naar Rusland, in het najaar van 2018 aanmelden bij de NAO. Begin december 2018 hebben inspecteurs van Rosselkhodnadzor partijen van deze lijst bemonsterd, die in opslag lagen in Nederland. De monsters zijn in Rusland in laboratoria onderzocht.

Volgens Rosselkhodnadzor vond het lab in het monster van één partij uit Anna Paulowna bruinrot. Om die reden zijn alleen de partijen pootaardappelen afkomstig van bedrijven uit die plaats uitgesloten van import. Inmiddels heeft NVWA de telers in Anna Paulowna met partijen pootaardappelen op de Rusland-lijst intensief onderzocht. In de genomen monsters vond NVWA geen bruinrot, zo meldt de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

Publicatiedatum: