Rode kiwi van Jingold wint Fruit Logistica Innovation Award

De Fruit Logistica Innovation Award is voor de eerste keer naar een Italiaans bedrijf gegaan. Het gaat om kiwi-gigant Jongold die de prijs voor de rode kiwi Oriental Red in ontvangst nam. Bezoekers konden gedurende twee dagen hun stem uitbrengen.

"Meer dan 1500 personen hebben de kiwi geproefd en we zijn erg tevreden met de erkenning. Deze prijs moedigt ons aan en we weten dat we op de goede weg zitten", zegt Patrizio Neri, president van Jingold.

Harry Xu en Federico Milanese van Jingold; Madlen Miserius van Fruit Logistica

"Momenteel is er 100 hectare met deze kiwi en aan het eind van 2019 zal dit zijn verdubbeld", zegt Neri.

De Dong-Hong-kiwi is van Chinese oorsprong en heeft een uitstekende houdbaarheid. De bezoekers waardeerden de vurige rode kleur van het vruchtvlees en de zoete smaak. De rode kiwi heeft een suikergehalte van 20-21 graden Brix en een exotisch nasmaak.

"We zijn erg blij met deze belangrijke erkenning en ons team heeft het hele jaar hard gewerkt om deze kiwi te ontwikkelen en continu te verbeteren. Daarom stelt de positieve feedback van de sector ons bijzonder tevreden", voegt Federico Milanese van Jingold toe. Milanse was samen met directeur Alessandro Fornari, president Patrizio Neri en marketingmanager Moreno Armuzzi aanwezig op de beurs.

Federico Milanese, Moreno Armuzzi, Alessandro Fornari, Patrizio Neri en Harry Xu bij de stand van Jingold tijdens Fruit Logistica 

Felicitaties kwamen ook van de president van Confagricoltura, Massimiliano Giansanti. Jingold is lid van Confagricoltura Forlì-Cesena. "Het feit dat een van onze bedrijven deze belangrijke internationale erkenning heeft gewonnen, vervult ons met trots. Ontwikkeling van innovatie in de landbouw, in al zijn vormen, is de 'missie' van Confagricoltura, die onder zijn leden de uitwisseling van kennis en ervaring bevordert die nodig is voor de groei en het concurrentievermogen van bedrijven en de hele sector", zegt Giansanti.

Ook de Italiaanse ambassadeur in Duitsland Luigi Mattiolo feliciteerde Jingold: "Ik wil Jingold feliciteren met het behalen van deze belangrijke internationale erkenning, die bevestigt hoe innovatie, kwaliteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.
Elke traditie is een innovatie die zich heeft weten te vestigen. De Oriental Red kiwi van Jingold vertegenwoordigt dan ook deze deugdzame balans tussen innovatie en traditie."

Andere FLIA prijswinnaars
De ‘Softripe rijpingstechnologie’ van het Duitse Frigotec is op de tweede plaats geklasseerd. De bezoekers waren overtuigd van deze natuurlijke rijpingstechnologie voor bananen en ander tropisch fruit met een laag energieverbruik.

Op de derde plaats kwam de ‘Top-sealable compostable, recyclebare strawberry punnet’ van het Canadese CKF. Met de schaal van 350 - 400 gram verzegelbare, composteerbare en recycleerbare aardbeien in papierpulp, geven de Canadezen een signaal van milieubescherming af dat op duurzaamheid is gericht.

Een andere Italiaanse nominaties was Modula, een innovatie van Roter Italia. Het gaat om een elektrische machine waarmee je de zaaielementen op een snelle en eenvoudige manier aan het hoofdframe kunt toevoegen of verwijderen zonder grenzen van afstand en positie.Ook Slide Valeriana Eco kreeg een nominatie voor een elektrische kiezer met nulemissie voor valeriaan en een avocado pitter 300-Acv om de kern van de avocado te verwijderen.


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven