Biogas-warmtekrachtkoppeling voor Rewe logistiekcentrum in Eitting

De 'Energie-Handels-Gesellschaft' uit Hamburg (EHA) heeft samen met de projectpartners Rewe en BE-SA Energie een energievoorzieningsconcept ontwikkeld voor het Rewe logistiekcentrum in het Duitse Eitting. Een nieuw geïnstalleerde biogas-warmtekrachtkoppeling levert gespreid en naar behoefte milieuvriendelijke energie. Het hierbij gebruikte biogas is afkomstig van een landbouwbedrijf uit de buurt.

Het Rewe logistiekcentrum in Eitting bij München is een magazijn- en kantoorcomplex met een oppervlakte van 60.500 vierkante meter. Van hieruit worden circa 480 supermarkten van het handelsconcern van goederen voorzien. Een groot deel van de energieproductie hiervoor neemt de biogas-warmtekrachtkoppeling voortaan voor haar rekening. De biogas-warmtekrachtkoppeling zal jaarlijks vermoedelijk meer dan 2.000 megawattuur warmte-energie leveren. Voor het klimaat betekent dat minstens 640 ton minder CO2-uitstoot per jaar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.