Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel Koppert: "Deze machine analyseert gegarandeerd de hele peer"

Nieuwe MAF Roda-perensorteerlijn geïnstalleerd bij Van Haelst

Tholen - Tijdens de Fruit Logistica introduceerde MAF Roda een nieuwe perensorteerlijn. De lijn is inmiddels geïnstalleerd bij Van Haelst Fruit in het Vlaamse Verrebroek. "We kunnen met deze nieuwe sorteerlijn, waarmee we zowel de interne als externe kwaliteit sorteren gegarandeerd 100% van de peer bekijken. Dat kan verder niemand garanderen", vertelt Michel Koppert, die verantwoordelijk is voor de sales van MAF Roda in de Benelux-landen.

De driesporige sorteerlijn heeft een capaciteit van zo'n 6 ton peren per uur. Ondanks de snelheid worden er per vrucht wel meer dan 250 analyses gemaakt. "Wij scannen de vrucht over de hele lengte en laten de peer vervolgens omleggen. Dankzij deze twee beelden hebben we de peer volledig 3D in beeld en kunnen we alle defecten bekijken. Met een cupmachine valt dat bijvoorbeeld niet te garanderen", vertelt Michel.

Volgens Michel komt de foutmarge van de sortering hiermee onder de twee procent. Dankzij de HD- en infraroodcamera's kunnen we interne defecten er prima uitsorteren. "Extra voordeel is dat deze machines maar één keer goed afgesteld moeten worden. De machine is  specifiek voor peren ontworpen, maar een teler die peren en appelen heeft kan beide op deze machine verwerken. Voor andere producttoepassingen zien we mogelijkheden, maar omdat de machine pas sinds zeer kort op de markt is hebben we nog niet naar andere toepassingen gekeken."

Voor meer informatie:
Michel Koppert
Freshtech Solutions / MAF Roda Nederland
Honderdland 380
2676 LV Maasdijk
info@freshtech.nl