Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kees Schouten, Aardappelhandel Altena:

"Brede vraag naar aardappelen ondanks hoog prijsniveau"

Tholen - De aardappelprijs ligt nog altijd op een stabiel niveau. "Er worden aardappels ingekocht voor 26 tot en met 33 cent", constateert Kees Schouten van Aardappelhandel uit Veen. Toch is de hoge prijs volgens hem geen belemmering voor de export. "Eigenlijk is het onvoorstelbaar druk. Wij hebben erg veel werk gehad. Binnen Europa doen veel bestemmingen mee, van Spanje tot Frankrijk, Hongarije, Roemenië, maar ook de binnenlandse markt."


Joop, Eddy en Kees Schouten

Toch vreest de handelaar niet voor de Hollandse aardappelvoorraad. "We hebben immers nog nooit zonder aardappelen gezeten. Ondanks de hoge prijzen kunnen we nog redelijk eenvoudig Agria's kopen. En de wereld is tegenwoordig zo klein geworden. Kijk maar naar de uien, die komen momenteel uit de hele wereld het land binnen. Kwalitatief is het gemiddeld ook een stuk beter dan vorig jaar, al zijn de sorteringen wat kleiner."

"Ik verwacht dat de prijs ook wel stabiel zal blijven de komende maanden. Een kleine schommeling kan altijd plaatsvinden, maar ik zie de prijs niet naar 20, maar ook niet naar 40 cent gaan. Importaardappelen zullen er straks best voldoende komen, maar omdat het pootgoed schaars was, verwacht ik daar ook geen extreme volumes van", zegt Kees. De overschakeling naar de nieuwe locatie in Veen is de familie Schouten goed bevallen. "Inmiddels is de bouw bijna afgerond en nu ervaren we pas het gemak van de extra ruimte. De cabines in de sorteerruimte zijn nu ook dicht. We zijn echt klaar voor de toekomst!"

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Aardappelhandel Altena
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl
www.altenapotatoes.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven