Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Import Promotion Desk brengt exporteurs uit zeven ontwikkelingslanden naar internationale vakbeurs

Vele soorten bessen op de stand van Ethiopië tijdens de Fruit Logistica

De exposanten uit Ethiopië brengen een grote veelzijdigheid aan bessensoorten mee naar de beurs, zoals bijvoorbeeld San Andreas, Sweet Ann und Montery aardbeien. Vanwege de klimaatomstandigheden kunnen bessen in Ethiopië het hele jaar in hoge kwaliteit geteeld worden. Maar ook andere producten zoals bonen, goudbessen, cactusvijgen en peulen worden door de bedrijven uit het Afrikaanse binnenland getoond op de stand van de 'Ethiopian Horticulture Producers Exporters Association' (EHPEA), die met ondersteuning van de 'Import Promotion Desk' (IPD) georganiseerd werd. Deze Duitse partner voor importbevordering presenteert bovendien exporteurs uit Egypte, Ecuador, Colombia, Mozambique, Peru en Tunesië en een breed palet aan lokale producten.

Het team van IPD afgelopen jaar tijdens het 'Deutsche Obst und Gemüse-Kongress' (DOGK) / Foto: Freshplaza.de

Van ananas tot lychees
Exotisch fruit vormt een zwaartepunt voor de exporteurs uit Colombia, Ecuador, Peru en Mozambique: ze brengen bijvoorbeeld Hass avocado's, mango's en Tahiti limoenen uit Colombia mee naar de Fruit Logistica. Een teler uit Ecuador heeft zich gespecialiseerd in de mangoteelt en biedt vier verschillende mangorassen aan. Bovendien komt er een heel bijzondere pitaja uit Ecuador, de Amazonas-pitaja uit Palora. Granadilla's, bio-ananas und babybananen horen tot het aanbod van de Peruaanse telers. Papaja's en lychees uit Mozambique completeren het brede exotische aanbod van de IPD.

De negen Egyptische bedrijven die de IPD op de Fruit Logistica samenbrengt met Europese importeurs, presenteren onder andere groene bonen, lenteuien en verse knoflook, maar daarnaast ook aardbeien, druiven en granaatappelen. Een bijzonderheid uit Egypte zijn eetbare bloemen in bio-kwaliteit. Vijgen, dadels en artisjokken bieden de exposanten uit Tunesië aan.

De aardbeien en blauwe bessen zijn highlights op de stand van het land Ethiopië (stand 26 | F-28) tijdens de Fruit Logistica van dit jaar.  

Verdere informatie: 
Import Promotion Desk (IPD)
Linda Mense - IPD Expert Sourcing + Purchase
Tel: +49 (0) 30 590 099 564
E-mail: mense@importpromotiondesk.de
www.importpromotiondesk.de 

Publicatiedatum: