Oriental Red kiwi wint Fruit Logistica Innovation Award

Tholen - Bezoekers van Fruit Logistica hebben de Oriental Red, rode kiwi's van Jingold uit Italië de Fruit Logistica nnovation Award (FLIA) toegekend. Deze kiwi's komen oorspronkelijk uit China. De rode Dong-Hong kiwi ziet er mooi uit en heeft een goede houdbaarheid. Het hart van de kiwi is rood van kleur en de Brixwaarde varieert tussen 20 tot 21 graden. 

Harry Xu, General Manager Jingold, Frederico Milanese, International Development Manager, Jingold, Madlen Miserius, Senior Product Manager, Fruit Logistica

"We zijn erg blij dat we deze belangrijke prijs hebben gewonnen. Het was een jaar van hard werken voor ons team en we  hebben veel energie geïnvesteerd in het ontwikkelen en verbeteren van ons product en zijn blij dat mensen het zo leuk vinden ", zei Federico Milanese,  International Development Manager van JinGold.

Team van Softripe won de zilveren FLIA award

De tweede prijs ging naar Softripe Rijpingstechnologie van de Duitse firma Frigotec een natuurlijke, energiebesparende rijpingstechnologie voor bananen en ander tropisch fruit. 

De volledig composteerbare aardbeienverpakking van CFK uit Canada won de bronzen FLIA

De bronzen FLIA werd gewonnen door het Top-sealable compostable, recyclebare aardbeien verpakking van CKF uit Canada. De afsluitbare, composteerbare en recycleerbare verpakking van houtpulp voor 350 tot 400 gram aardbeien biedt zowel bescherming voor het fruit en goed zicht op het product en zorgt ook voor een langere houdbaarheid zonder gebruik van plastic.

Uit 70 inzendingen waren er 10 genomineerde bedrijven kanshebber op de FLIA. De bedrijven gaven tijdens de beurs uitleg over hun product, in de hoop dat bezoekers op hen zouden stemmen.

Irina Pop, Anne Groeneweg, Bas Lok en Maud Immink van het Nederlandse PerfoTec geven toelichting bij de PerfoTecO2Control. Dat is een CO2-control gasflush systeem met een gepatenteerde gas-spoelbuis voor alle verpakkingsmachines zonder dat het de snelheid van verpakken beïnvloedt. Een gecontroleerd mengsel van CO2, zuur- en stikstof dat wordt aangepast aan de respiratiebehoeften van de betreffende groenten- en fruitproducten dat het O2 gehalte verlaagd zonder extra CO2 toe te voegen. Hierdoor wordt de houdbaarheid 1 tot 2 dagen verlengd door het ontwerp van de buis dwarrelt het product niet op waardoor er geen product in de seal terecht komt.

De Oriental Red ofwel Red Kiwifruit van Jingold uit Italië is winnaar van de FLIA 2019

Hier door general manager Harry Xu van Jingold nog zijn best om bezoekers te overtuigen van de Oriental Red kiwi.

Modula van Roter Italia uit Italië is een elektronische zaaimachine, waarin flexibele perforatie-elementen het zaad oppakken. Deze elementen plaatsen de optimale inzaaihoeveelheid in de kuiltjes in de bodem. De zaaiafstand wordt aangepast aan het desbetreffende gewas. Activering of deactivering vindt direct op het display plaats.

Isabelle en Karin met Fred, de niet druipende peer. Die Birne Fred van VariCom uit Zwitserland is een roodachtige perensoort, de CH 201, in het premiumsegment. De peer heeft gelijkmatige vruchtgrootte, een knapperige textuur en consistentie met aangename zoetheid en lichte zuurgraad. De vrucht druipt niet en behoudt een optimaal evenwicht tussen knapperigheid en sappigheid. "Een appelachtige ervaring met een peersmaak", zo vatte Isabelle het  eten van de peer kort samen.

Mele van Camp en Anneleen Volckaert met DCM Viscotec Blue van DCM uit België. DCM kreeg de nominatie voor de reukloze, sterk geconcentreerde,gemakkelijk te doseren, milde meststof in gelvorm voor gebruik in de ecologische land- en tuinbouw. Het hoge stikstofgehalte, het kalium en aminozuren zorgen voor een optimaal wortelstelsel, de opname van voedingsstoffen en daardoor de groei van de plant.

Francesco met de Slide Valeriana Eco van Hortech uit Italië. Deze elektrische multifunctionele oogstmachine heeft een speciaal kammentransportsysteem voor het optimaliseren van het transport. Een draaicirkel van 75 graden garandeert de hoogste snijkwaliteit. Asynchrone motoren, stroom- en ladingsopslag spreken voor ecologische duurzaamheid.

Antoine Schele weet weinig van fruithandel maar des te meer van techniek werkte mee aan Sorftripe dat de zilveren FLIA 2019 won

Softripe Reifetechnologie van Frigotec uit Duitsland is een volautomatische rijpingstechnologie voor bananen en andere tropische vruchten, waarbij deze volgens hun eigen fysiologische eisen op een energiezuinige "natuurlijke manier" worden gerijpt.  Er worden verschillende rijpingsfasen en een betere kwaliteit van de vruchten bereikt.

Top-Sealable Compostable, Recyclable Strawberry Punnet van CKF  uit Canada won de bronzen award. Het is afsluitbare, composteerbare en herbruikbare schaal van houtslijp voor 350 tot 400 gram aardbeien. Door de zegelfolie bevat de verpakking de kleinst mogelijke hoeveelheid plastic. De schalen bieden een hoge mate van bescherming, zichtbaarheid van het product en maakt een langere houdbaarheid mogelijk.    

De Avocado Pitter 300-AVC van CTI Food Tech uit Italië  is een gepatenteerde machine voor het verwijderen van de avocadopit. De machine voert per minuut tot 300 avocado’s naar een speciale container, waarin deze verticaal gepositioneerd worden. Een pin houdt de pit vast en de vrucht wordt in twee helften gesneden.                       

De typische uienlucht was bij de stand van Bejo goed te ruiken. Hier poseert Robert Schilder, salesmanager Benelux bij Bejo trots met Redlander. Deze nomineer is een rode hybride ui met hoge weerstand tegen valse meeldauw, een veelvoorkomende ziekte die wereldwijd tot grote schade aan gewassen leidt. Volgroeid is het een sappig-frisse ui met een goede schilkwaliteit. Binnenin is de ui licht van kleur en de Redlander wordt beschouwd als bijzonder geschikt voor de oogst en heeft uitstekende bewaareigenschappen. De Redlander is ideaal voor met name de biologische uienteelt. Maar ook als conventioneel zaad helpt het boeren een aanzienlijke hoeveelheid beschermingsmiddelen te besparen. Redlander is geschikt voor de langedag teelt.

 

                        

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven