Jordanië keert na 5 jaar terug op de Fruit Logistica

Tholen - Na een afwezigheid van 5 jaar is de Jordanian Exporters and Producers Association for Fruits and Vegetables (JEPA) teruggekeerd op Fruit Logistica onder het mom The Taste of Jordan. Aangemoedigd door en met hulp van Nederland konden 5 Jordaanse AGF-exporteurs  hun producten gezamenlijk promoten in een stand. Nog 20 Jordaanse bedrijven bezochten Fruit Logistica om ideeën op te doen en kregen een rondleiding in de Nederlandse hallen. Ook Ibrahim Al-Shahahdeh, de Jordaanse minister van Landbouw en Milieu bezocht Fruit Logistica en sprak met een delegatie van het ministerie van LNV en het GroentenFruit Huis. 

Overleg tussen de Jordaanse en Nederlandse vertegenwoordigers in de stand van GroentenFruit Huis

"Jordanië is klaar om aan Europese standaarden te voldoen. We hopen op meer samenwerking", benadrukte de Jordaanse minister. Niet alleen wilde Jordanië kennismaken met de Nederlandse handelsgeest, het land wil ook meer te weten komen over de logistieke hubfunctie die Nederland vervult. Jordanië ziet voor zichzelf eenzelfde functie weggelegd en wil zich verder ontwikkelen als logistiek knooppunt in het Midden-Oosten. 

Nederland coacht Jordanië komende 3 tot 5 jaar middels het Business Export Coaching Project. "Jordanië is een stabiele factor in het Midden-Oosten en neemt veel vluchtelingen uit de regio op, wat het tot een belangrijk land voor de wereld maakt. We vinden het belangrijk om hen te ondersteunen in het bevorderen van hun handelsbetrekkingen", zei Inge Lardinois van het ministerie LNV.

De 5 bedrijven op de stand van JEPA waren allemaal enthousiast over de beursdeelname. Er was veel belangstelling voor de Jordaanse producten medjoul dadels, aardbeien en vruchtgroenten en ready-to- eat salades.

Ahmad Nassal en Luad Abu Awad van de Jordaanse Good Mood Company staan voor het eerst op Fruit Logistica met hun biologische Medjoul Dadels

De stand van de Jordaanse Exporters en Producers Association rook helemaal naar de aardbeien van  Yacoub Miguel en Ans Bahou van het Jordaanse Basateen Alordon

Mohammad Hasan Abusido van Abusido farms is een Jordaanse pionier met vruchtgroenten op Fruit Logistica. “In Jordan we produce summer crops in wintertime”

De heer Ibrahim Al-Shahahdeh, minister van Landbouw en Milieu van Jordanië bezoekt de stand van JEPA.

Vers verpakte salades met alle benodigde certificaten om direct aan retail te kunnen leveren van het Jordaanse Ashal. Jamal Obeid, Nidal Dwekert, Batod Al-Zayadin en Hassan Al-Hourani

Medjoul dadels van Medjool Village zijn klaar voor de Europese markt vertellen Faisal Nabulsi en Mohammad Al-Salamat

Sami Abu Hamdeh van Interpak levert productielijnen voor de Jordaanse groenten- en fruitverwerkers

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven