Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fotoreportage private label beurs in Bologna

Huismerk geniet vertrouwen consument

Groot succes voor Marca Bologna, de beurs die 16 en 17 januari plaatsvond bij Bologna Fiere. Vooral op de eerste dag waren er veel binnenlandse en buitenlandse bezoekers.

Klik hier voor de foto's

De beurs heeft een onbetwist concept ingebouwd: in de supermarkten heeft het huismerk het vertrouwen van de consument gewonnen. Het blijkt dynamischer te zijn dan industriële merken in hun behoeften te anticiperen en te reageren op strikte traceability- en veiligheidsprotocollen. 

Klik hier voor de foto's

In de verssector is dit de eerste keuze en heeft het zelfs de kracht om naaste klanten te behouden. Het huismerk is een drijvende kracht achter de evolutie van de moderne supermarkten.

Klik hier voor de foto's

Onderzoekers van Nomisma kaderen een consument die bij het kiezen van een product met het huismerk bijzonder alert is op waarden als: afvalvermindering (40%); productkwaliteit (30%); belofte van welzijn (32%); specifieke veiligheidsgaranties (28%); respect voor het milieu (22%).

Ongeveer 40% van de ondervraagden gaven aan een liever Italiaans product te kopen. Daarbij wordt gekeken naar het label, de productiemethode en de traceerbaarheid van de toeleveringsketen en de consument is in toenemende mate geïnteresseerd in biologische producten.


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven