Canadese regering investeert in pootaardappelexport

De Canadese minister van Economische Zaken, Gail Shea heeft aangekonidgd dat de regering van Harper gaat investeren in het aanboren van nieuwe markten voor aardappelen. Door het exporteren van Canadese pootaardappeln krijgen de telers de mogelijkheid om de winst te verhogen."De regering wil de telers helpen de export te vergroten om zodoende de internationale consument kennis te laten maken met de hoge kwaliteit van de Canadese aardappelen", aldus Gail Shea.

De investering van $36.000 dollar geeft de aardappelenbond van Prince Edward Island de mogelijkheid tot samenwerken met de Canadese telers. Zij kunnen samen nieuwe pootaardappelen selecteren voor de export. Met het oog op verschillende klimaten in de wereld zullen de telers monsters van pootaardappelen uitzetten om deze te testen. De samenwerking zal leiden tot een betere concurrentiepositie en een verscheidenheid aan aardappelen, aldus Greg Donald, General Managers van de Prince Edward Island aardappelen bond.

Volgens Matt Hemphill, CEO van de aardappelen bond New Brunswick, hangt de toekomst van Canadese pootaardappelen sterk af van de nieuwe ontwikkelingen en het openen van nieuwe markten. Het uitzetten van monsters is belangrijk om Internationaal concurrerend en vernieuwend te blijven.

De investering van de regering Harper wordt gefinancierd door het Canadese Landbouw Omschakeling Programma (CAAP), een vijfjarige investering van 163 miljoen dollar om de Canadese landbouw sector concurrerend te houden. 

Bron: mysteinbach.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.