Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rijk Zwaan presenteert een reeks innovaties op Fruit Logistica in Berlijn

Van eetbare lepel tot mini-spitskool

‘Innovating for sustainability’ is het thema van Rijk Zwaan op de Fruit Logistica. Innovaties inspireren consumenten om meer groenten te eten op verschillende momenten. Het groentenveredelingsbedrijf draagt zo bij aan een duurzame en gezonde toekomst. Welke noviteiten kunnen bezoekers verwachten? Een voorproefje van nieuwe groenten die verrassen vanwege hun formaat, kleur of vorm.

Allereerst presenteert Rijk Zwaan Snack Lettuce. Door zijn stevigheid en bijzondere vorm is deze sla ideaal als eetbare lepel voor warme en koude snacks. Dat voorkomt afval. Op de Fruit Attraction in oktober 2018 won deze sla al de Accelera Fresh Produce Innovation and Entrepreneurship Award. Hoe Snack Lettuce wordt toegepast, is te zien in onderstaande video.

Mini-spitskool
Verder introduceert het groentenveredelingsbedrijf het concept cabbisi. Deze mini-spitskool voor salades voorkomt verspilling vanwege zijn formaat. Hij smaakt mild, crispy en zoet, bevat vitamines en gezonde glucosinolaten en combineert perfect met bijvoorbeeld een mini-cos. Rijk Zwaan biedt bovendien marketingsupport met aantrekkelijke verpakkingen (www.rijkzwaan.com/solutions/cabbisi).

Kleurige nieuwkomers
Bij enkele noviteiten is de kleur onderscheidend. Al jaren is de zoete puntpaprika Sweet Palermo een begrip bij retailers in Europa vanwege de zoete smaak, veelzijdigheid en gemak. Naast de rode en gele variant presenteert Rijk Zwaan nu een oranje én chocoladebruin ras met dezelfde constante kwaliteit. Dat maakt nieuwe mixen mogelijk. Kijk op www.sweetpalermo.com.

Verrassend zijn Violet & Luca, twee kleuren koolrabi die een prachtig duo vormen in het winkelschap. De donkergroene, intense kleur is eveneens het essentiële voordeel van Greentense, de snijboon die ook nog extra zoet is en minder draden heeft.

Veelzijdig in vorm
Rijk Zwaan schenkt op de beurs eveneens aandacht aan Sparkle RZ, een rucola uit de lijn Rocketeerz. Deze saladegroente combineert de vorm van spinazie met de smaak van rucola. Ook de zaadloze en stekelige wokkomkommer is een niet alledaagse verschijning. Vanwege zijn kleine kern en vaste textuur is deze Aziatische komkommer - de naam zegt het al - ideaal om te wokken.

Kom proeven
Bent u geïnteresseerd hoe deze en andere innovaties bijdragen aan de duurzame doelen van Rijk Zwaan? Wilt u weten hoe Rijk Zwaan deze noviteiten koppelt aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties?

U bent van harte welkom in hal 1.2, stand D-04 om hierover van gedachten te wisselen. Ook kunt u dit jaar weer op afspraak het Retail Center van Rijk Zwaan in hartje Berlijn bezoeken, waar u al dit lekkers kunt proeven.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven