Schoolspullen en medische zorg voor kinderen plantage-arbeiders Fyffes

Het overzeese meloenenseizoen zet in januari door. Ook voor de schoolkinderen van de seizoensarbeiders op de plantage in Honduras komt er na de jaarwisseling een einde aan de vakantie. Het is een kernwaarde voor Fyffes om te focussen op de academische ontwikkeling van de lokale kinderen, daarom investeert het bedrijf in de lokale gemeenschappen.

In 2016 startte Fyffes een programma waarbij de kinderen van de arbeiders schoolspullen krijgen. In samenwerking met de docenten wordt geïnventariseerd waar de grootste vraag naar is, bijvoorbeeld schoenen, uniformen, tassen etc., en hoe de studenten de beste prestaties kunnen leveren. 

"Dit programma heeft een (academische) competitie tussen studenten veroorzaakt," vertelt Maria Concepcion Estrada , directeur van basisschool Ramon Villeda Morales in La Permuta, Honduras. "Het heeft ook het aantal schoolverlaters en zittenblijvers verkleind." Daarnaast werkt Fyffes samen met Plan International, een ngo die zich de afgelopen vier decennia heeft ingezet voor de rechten van meer dan 35.000 families. Financiële steun aan docenten en een bijdrage aan de lokale feestdagen Children’s Day en Mother’s Day behoren ook tot het programma. "Door met Fyffes samen te werken, zijn we in staat om meer kinderen te helpen," aldus Francis Ardón van Plan International in Honduran Choluteca. "Als we samenwerken kunnen we meer betekenen voor de gemeenschap." 

In buurland Guatemala heeft Fyffes sinds 2015 een vergelijkbaar project via de 'Fundasol foundation'. Jaarlijks worden 650 studenten die meer dan 30 scholen bezoeken gesteund met bijvoorbeeld lesmateriaal en bureaus. Docenten worden gesteund met cursussen, zoals Engels, psychologie en IT. Praktisch worden scholen en de sanitatie opgeknapt. 

Daarnaast zegt de multinational zich ook in te zetten op thema's als veiligheid, hygiene en algemene leeromstandigheden voor basisscholieren in de omgeving van de plantages. Voorbeelden zijn latrines die vervangen werden voor wc's, waardoor het ziekteverzuim terugliep, en een hek rond een school, waardoor de veiligheid verbeterde.

Tot slot is er een medisch programma, waarbij een dokter (gesteund door Fyffes) de scholen bezoekt om de gezondheid van de kinderen in de gaten te houden en bijvoorbeeld inentingen geeft. Daarnaast is er steun voor de ouders op gebied van hygiëne en gezondheid.

Meer informatie:

Carolina Garcia
Fyffes North America Inc.
Ph: +1 (305) 529-1289
cgarcia@fyffes-na.com 
www.fyffes.com 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven