Chinese koellogistiek breidt verder uit

Met de snelle ontwikkelingen binnen de Chinese sector voor koellogistiek wordt de vraag in China naar koelbewaring steeds prominenter aanwezig. Online retail, de e-commerce van versproducten en thuisbezorging van groenten en fruit zijn tegenwoordig populaire keuzes voor de huidige consument. Voor deze vormen van retail is goede logistiek van groot belang. De sector voor koelketenlogistiek haalt veel voordeel uit de groei van deze vorm van retail, wat de reden is voor de snelle ontwikkelingen binnen de sector. De waarde van de Chinese sector voor koelketenlogistiek wordt over 2018 geraamd op bijna 300 miljard yuan (€38,2 miljard). Met 2020 zal die waarde mogelijk toenemen tot bijna 470 miljard yuan (€59,8 miljard).

Koelbewaring is een van de belangrijkste onderdelen van de infrastructuur van de koelketensector. Op dit moment is de vraag naar gekoelde bewaring voornamelijk geconcentreerd in Beijing, Shanghai, Guangdong, Shenzhen, Fujian, Tianjin, Zhejiang, Jiangsu, Shandong, Chongqing, Henan en andere regio's. 

In de laatste jaren is het aantal faciliteiten voor koelbewaring in China toegenomen. Er is echter nog steeds ruimte voor groei, gezien het enorme potentieel van deze markt. Volgens statistisch onderzoek kwam de capaciteit in China voor koelbewaring in 2017 neer op 48 miljoen ton. Dit aantal zal in de toekomst alleen maar verder toenemen. Prognoses melden dat met 2018 de capaciteit in China voor koelbewaring boven de 53 miljoen ton uit zal komen.

Bron: China Business Intelligence Network


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.