Argentijns aanbod aan asperges neemt af

In de grafiek hieronder is te zien hoe in het aspergeaanbod in Argentinië er al een paar jaar sprake is van een dalende trend. De maanden met de grootste beschikbare volumes waren september, oktober en november. Het aanbod in deze maanden kwam overeen met 85% van het totale aanbod van heel 2017. Deze informatie is terug te lezen in de nieuwsbrief: Boletín de Frutas y Hortalizas /Convenio INTA-CMCBA numero 85.

De aspergeteelt in Argentinië is met name te vinden in de provincie San Juan. In 2016 kwam het aandeel van San Juan met betrekking tot de Argentijnse aspergeteelt neer op iets minder dan 50%. Andere belangrijke teeltgebieden zijn Buenos Aires, Córdoba, Santa Fe, Corrientes, Catamarca, Mendoza en San Luis. Het aspergeseizoen loopt over de Argentijnse lente van augustus tot december.

Groene asperges zijn het meest in trek en worden in de binnenlandse markt het meest geconsumeerd. Witte en paarse aspergerassen zijn echter ook populair. Argentinië maakt gebruik van een protocol voor verse asperges, dat onder andere eisen stelt aan de eigenschappen van de groente zoals de vorm, kleur, smaak en de maat.


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven