Genoeg voorraad, telers beginnen te speculeren

Aardappelprijzen beginnen in Duitsland langzaam te stijgen

Door de aanhoudende droogte deze zomer leden veel Duitse gebieden extreem veel verlies. Nu beginnen handelaren het te voelen, want door de stijgende prijzen wachten telers met de afzet en brengen ze hun producten nog niet op de markt. Het resultaat: volle bewaarloodsen en een stabiele, rustige markt.
Groothandelaar Hans-Joachim Poppe uit Neder Saksen

Problemen in de groothandel
Hans-Joachim Poppe, groothandelaar van het gelijknamige bedrijf: "De prijsniveaus liggen momenteel erg hoog door verliezen die tot wel 30% opliepen. De telers hebben hun oogst in goede en schone staat in de bewaarloodsen gelegd. Ze wachten nog door de rustige markt en de stabiele, hoge prijzen, want ze gaan niet voor lagere prijzen. Ik zit nu in de problemen."

De groothandelaar exporteert over het algemeen Belanda en Bernina rassen naar Oostenrijk en Italië. "Onze aardappelen zijn te duur in vergelijking met die uit Beieren en Oostenrijk. Onze prijzen liggen € 0,05 boven de lokale kiloprijs in Beieren. Ik kan alleen maar wachten tot de prijzen dalen. Ik denk dat de markt begin december tot kerst bijtrekt."

Kwaliteitsproblemen in Beieren

"Telers zijn terughoudend, maar tegelijkertijd is de vraag beperkt hier in Beieren." De hitte van afgelopen zomer trof de oogsten in het zuiden niet. Maar er zijn wel door het weer veroorzaakte kwaliteitsproblemen. "Ze beginnen al uit te lopen. De kwaliteit is nu zoals die normaal in februari is." Toch denken mensen in Beieren dat er genoeg aardappelen tot de nieuwe oogst zullen zijn. 

Voor meer informatie:

POPPE - Kartoffel-Großhandel
Inh. Hans-Joachim Poppe
Bahnhofstraße 62
D-21698 Bargstedt
Telefon: 04164- 909481
Telefax: 04164- 909482
E-Mail: kartoffel-poppe@ewe.net 
www.kartoffel-poppe.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven